Riyad’da Esrarengiz Trafik Kazası
19 Ekim 2018

Riyad’da Esrarengiz Trafik Kazası

Köklü Değişim

Köklü Değişim Medya

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini gerçekleştiren 15 kişilik ekipte yer alan Saad Al-Bostani, Riyad’da geçirdiği bir trafik kazasında öldü.

Suudi yazar Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasına karışan şüphelilerinden biri olan AL-Bostani Riyad'da “şüpheli bir araba kazası” sonucu öldü.

Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri mensubu 31 yaşındaki Masal Saad Al-Bostani’nin geçirdiği trafik kazası ile ilgili yetkililer basına açıklama yapmadı.

Prens Selman Kendini mi Aklıyor?

Kaşıkçı cinayetine karışan ajanlardan birinin ölüm haberi, Pompeo’nun ziyaretinden hemen sonra gelmesi kamuoyunda bazı soruları da beraberinde getirdi. Suudi Arabistan’a ardından Türkiye’ye kısa bir ziyaret gerçekleştirip ülkesine dönen ABD Dışişleri bakanı Mike Pompeo’nun gelişmelerle ilgili net bir açıklama yapmaması, olayın örtbas edilip, Prens Selman’ın nihayetinde Suudi Arabistan’ın kaybedilmemesi için halen uygun senaryonun yazılamadığına bağlanıyor.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’in yazısında, Türkiye olayı fazla deşmeyerek Kraliyet ailesine dostane yaklaşımda bulunuyor ifadesi de, ABD, Suud ve Türkiye’nin bu olayın en az hasarla atlatılabilmesi için yoğun çaba harcadığını doğrular yönde.