‘Ramazan Birlik Zamanı 2017’ Bursa Medya ve STK İftarı Yapıldı
28 Eylül 2017

‘Ramazan Birlik Zamanı 2017’ Bursa Medya ve STK İftarı Yapıldı

2017-06-19 10:47:25 | Köklü Değişim Medya | ‘Ramazan Birlik Zamanı 2017’ Bursa Medya ve STK İftarı Yapıldı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya Bursa Temsilciliği olarak Siyaset, Sivil Toplum ve Medya temsilcilerine yönelik her yıl düzenlediğimiz iftar programı, bu yıl da “Ramazan Birlik Zamanı” başlığı altında gerçekleşti.

Program Sami Öztürk'ün Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı. İftar edilmesinin ardından Köklü Değişim Medya Bursa Temsilcisi Mehmet Çetinbudak açılış konuşması gerçekleştirdi.

Daha sonra Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Sayın Mahmut Kar bir konuşma yaptı. Karkonuşmasında; Hizb-ut Tahrir'in bu seneki Ramazan ayına bir isim verdiğini ve “Ramazan Birlik Zamanı” dediğini söyledi.

Mahmut Kar konuşmasının devamında şunları söyledi:

Hizb-ut Tahrir olarak biz "Ramazan Birlik Zamanı” derken esasen şu dört hususta bir olmayı ve birlikte hareket etmeyi kast ediyoruz.

1- Kalplerimizin bir olması.

2- Fikirlerimizin bir olması.

3- Ümmetin bir olması.

4- Devletlerimizin bir olması.

“Bu son madde diğerlerine nazaran daha zordur ama çok daha önemlidir, zira Müslümanlar her ne kadar diğer hususlarda birliği sağlasa da çatı vazifesi, adeta koruyucu kalkan vazifesi gören bir devletleri yoksa diğerlerinin birliği de dirliği de sürdürülemez oluyor.

Bu devlet olmadığı için Kalplerimizin arasına fitne ve nifak tohumları eken Batılılar duygularımızla rahatça oynayabiliyorlar. Bu devlet olmadığı için Batı menşeli fikirleri ile bizi esaslarımızdan ve yolumuzdan saptırabiliyorlar. Dolayısıyla devlette bir olmadan bunları def edemeyiz ve eskiden olduğu gibi yeniden o izzetli günlere kavuşamayız.

Allah Subhanehu ve Teâlâ, bizleri Rasulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in “Sonra yeniden nübüvvet minhacı üzere Raşidî Hilafet olacak” hadisinde buyurduğu gibi tez zamanda Raşid-i Hilafet ile sevindirsin.”

Foto Galeri