Rakka’yı Harabeye Çeviren ABD’nin Zulmü Devam Ediyor
28 Mayıs 2018

Rakka’yı Harabeye Çeviren ABD’nin Zulmü Devam Ediyor

Anadolu Ajansı

Köklü Değişim Medya

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bünyesinde bulunan PKK/YPG ve Rakka Devrimcileri Tugayı adlı iki grubun zulümlerine karşı Rakka halkı ayaklandı. Hem PKK/YPG'nin hem de Rakka Devrimcileri Tugayı'nın gençleri zorla silah altına alma faaliyetlerine maruz kalan Rakkalıların tepkisinin büyüdüğü belirtiliyor.

Rakka'da Arapların oluşturduğu Rakka Devrimcileri Tugayı, PKK/YPG ile çatışmaya girdi. Arap halkın YPG'nin Rakka'dan çıkıp gitmesi için gösteri düzenlediğine dair haber ve videolar paylaşıldı.

خروج مظاهرة للمدنيين أمس مساء في حي الرميلة ضد ممارسات #PYD الإرهابية بحق أهالي مدينة #الرقة.#سوريا pic.twitter.com/yS7rxCfcmS

— الائتلاف الوطني السوري (@SyrianCoalition)

ABD'nin desteklediği, PKK/YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) IŞİD'den kurtardığı Rakka'da gerilim her geçen gün tavan yapıyor.

Buna göre Arapların oluşturduğu ama DSG'ye bağlı olan Rakka Devrimcileri Tugayı ile PKK/YPG arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

Rumeyla ve El Barazi'de PKK/YPG'nin kendilerine saldırdığını öne süren Rakka Devrimcileri Tugayı, yerel halka ''YPG'ye karşı bizi destekleyin'' çağrısı yaptığına ve sivillerin de YPG'nin çekip gitmesi için protesto düzenlediğine dair video paylaştı.

Rakka Halkı DSG Bünyesindeki Gruplardan Rahatsız

Anadolu Ajansı'na (AA) göre ''PKK/YPG bölgeye çok sayıda takviye unsur göndererek, Rakka Devrimcileri'nin karargah olarak kullandığı 17. tümen ile çok sayıda semti kuşatma altına aldı. Çatışmalar gece geç saatlerde sona ererken, YPG kuşatmasındaki semt ve sokaklarda siviller 'YPG Rakka'dan çıksın, Arap topraklarını terk etsin' sloganlarıyla sokaklara döküldü''.

AA'ya göre Rakka Devrimcileri son aylarda çok sayıda Arap genci bünyesine dahil etmesi üzerine 3 hafta önce PKK/YPG grubun 2 komutanını 1 hafta boyunca alıkoymuştu.

Rakka Halkının Öfkesi Büyüyor

Rakka'daki Arap halkın PKK/YPG'nin Rakka'dan çıkıp gitmesi için düzenlediği protesto gösterilerine her gün yenileri ekleniyor.

Hem PKK/YPG'nin hem de Rakka Devrimcileri Tugayı'nın gençleri zorla silah altına alma faaliyetlerine maruz kalan Rakkalıların tepkisinin büyüdüğü belirtiliyor.

Kurtarırken Harabeye Çevirdiler

IŞİD, DSG'yle aylar süren çatışmalarda ABD'nin çok yoğun bombardımanının etkisiyle Ekim 2017'de Rakka'dan çıkmıştı. Kent merkezinin tümüyle harap olmasına rağmen siviller kısmen geri döndü, ama zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar.