Pompeo: “Suudi Arabistan’la Stratejik İlişkimizi Koruyacağız”
05 Kasım 2018

Pompeo: “Suudi Arabistan’la Stratejik İlişkimizi Koruyacağız”

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

ABD’den Cemal Kaşıkçı cinayetinin azmettiricisi olarak görülen Suud yönetimini aklama çabası, ticari menfaatlerde kayıp yaşama kaygısı ve bölgedeki egemenliğini kaybetme endişesi taşıyan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Kral Selman’dan sonra tahtın varisi olan Veliaht Prens Selman’ın siyasi akıbeti ABD’nin gündeminde. Bölgede ABD’nin her isteğini eksiksiz yerine getiren Prens Selman’ın aklanması için cinayet ile ilgili soruşturma süreci uzatılarak sulandırılmaya devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı son açıklamada Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldürenlerden hesap soracaklarını belirtip, Suudi Arabistan'la stratejik ilişkilerin devam ettireceğini vurguladı.

Bakan Pompeo, Fox News kanalına İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklamalarda bulundu.

"Bu cinayeti işleyenleri sorumlu tutacağız. Aynı zamanda ABD'nin Suudi Arabistan'la olan stratejik ilişkisini koruyacağız." diyen Pompeo, cinayetle ilgili bakanlığının çalışmalarına devam ettiğini beyan etti.

Pompeo, Kaşıkçı'nın ölümüyle alakalı 16 kişinin vizelerinin iptal edildiğini açıkladı. ABD ile Suudi Arabistan ilişkilerinin, İran'ın yayılmacı politikalarına karşı önemini vurgulayan Pompeo, stratejik ilişkilerin devam edeceğini ve Selman ile perçinlenen ABD egemenliğinin her şeye rağmen korunacağının sinyallerini de vermiş oldu.

ABD Başkanı Donald Trump da bir taraftan Suudi Arabistan'a yaptırım uygulanabileceğini açıklarken, diğer taraftan ikili ilişkileri bozmak istemediğini belirtmişti.