Pakistan Halkından Hindistan’ın ‘Keşmir Kararına’ Protesto!
02 Eylül 2019

Pakistan Halkından Hindistan’ın ‘Keşmir Kararına’ Protesto!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Pakistanlı on binlerce gösterici, Hindistan’ın tartışmalı “Keşmir’in özerk yönetim statüsünü kaldırma” kararını protesto etmek için sokakları doldurdu.

Pakistan’ın tüm büyük şehirlerinde ve Keşmir’in Pakistan kesiminde düzenlenen gösterilere katılım büyük oldu. Eylemciler, gösteriler sırasında Hindistan’ın attığı adımı ve daha sonra bölge halkına uyguladığı güvenlik kısıtlamalarını kınadı. Keşmir’de internet ve telefon hizmetleri, 5 Ağustos’tan bu yana askıya alınmış durumda.

Hindistan ve Pakistan, 1947 yılında İngiltere’den sözde bağımsızlıklarını kazanmalarından bu yana ikisi Keşmir başlığında olmak üzere 3 savaş yaşadı.

Lahor’da protestolara katılan 24 yaşında bir öğrenci yaptığı açıklamada, “Hindistan ya da Modi’nin ne yaptığı önemli değil. Keşmir bizim. Keşmir bizim mülkümüz. Keşmir’deki kardeşlerimiz Hindistan tarafından zulüm görürken ellerimiz bağlı durmayacağız” ifadelerini kullandı.