Pakistan’dan İtiraf: “ABD İçin Savaştık”
01 Şubat 2023

Pakistan’dan İtiraf: “ABD İçin Savaştık”

Köklü Değişim Medya

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Peşaver’de camiye düzenlenen saldırı sonrası yaptığı açıklamada ABD için savaştıklarını itiraf etti.

Geo News televizyonundaki habere göre, Bakan Asıf, Ulusal Meclis’te Peşaver’de düzenlenen intihar saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Asıf, Peşaver’de Aralık 2014’te askeri okula düzenlenen ve çoğu çocuk 150’den fazla kişinin öldüğü saldırıyı anımsatarak, 2010’dan 2017’ye değin teröre karşı başarılı operasyonlar düzenlendiğini ifade etti.

Teröre karşı geniş çaplı operasyon başlatmak için ulusal mutabakata ihtiyaç olduğunu söyleyen Asıf, "Terör tohumlarını kendimiz ektik” ifadesiyle özeleştiride bulundu.

“Pakistan, ABD’ye Kiralık Hizmet Sundu”

Asıf, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) Afganistan'ı işgal ettiğinde Pakistan'ın ABD'ye kiralık hizmet sunduğunu açıkladı.

SSCB'nin yenilmesinin ardından ABD'nin bölgeden çekildiğini, Pakistan'ın 90'larda kendi akıbetiyle baş başa bırakıldığını ve ardından 11 Eylül'ün yaşandığını vurgulayan Asıf, Pakistan'ın o dönemde yeni bir savaşa dahil olduğunu söyledi.

Asıf, İslamabad'ın bu iki savaşa dahil olmasıyla çatışmaların Pakistan'daki evlere, okullara ve çarşılara taşındığını hatırlatarak ABD için Afganistan’da savaştıklarını itiraf etmiş oldu.

Asıf, yine de Pakistan'ın ABD ile iyi ilişkilere sahip olması gerektiğini belirtip, "Fakat biz onların emri veya uluslararası etkisi için savaşmamalıyız. Önce yurdumuzu düzene sokmalıyız. Yurdumuz düzende değil" dedi. Bu ifade de Pakistan ordusunun ABD’nin uluslararası etkisi için seferber edildiğini doğruluyor.

2017 yılında Pakistan Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Khawaja Asıf, Washington ziyareti sırasında “hangi eylemi önerirseniz onu yapacağız” diyerek ABD’ye söz vermişti. Bu söz ABD’nin Afganistan’da Taliban’a karşı zor günler geçirdiği dönemde gelmişti.

Pakistan’da camiye düzenlenen son terör saldırısında 100 kişi hayatını kaybetmiş, 225 kişi yaralanmıştı.

Pakistan ve Afganistan'da üst üste meydana gelen terör saldırılarının, mağlub olarak bölgeyi terk eden ABD'nin istikrarsızlığı ve iki ülke arasındaki husumeti artırmak için organize ettiği uzmanlarca ileri sürülüyor.

Köklü-Değişim,Pervaz-Müşerref'in-İhaneti.jpg

Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref-ABD Başkanı George Bush-Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai

Pervez Müşerref'in İhaneti

Pakistan’da daha önce cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Pervez Müşerref’in de ABD için çalıştığı ve tekrar seçilebilmek için ABD’den siyasi destek istediği ve Washington tarafında gönderilen paraların hesabının sorulup aşağılandığı bir video ile ifşa edilmişti. Mevcut Pakistan yönetimi de “ABD’ye çalışıldığını” zikredip, bu tip açıklamalarda bulunarak halkı teskin etmeye çalışsa da halen Washington’ın çıkarları için bölgede çalışmalar yürütüyor. Yaygın yolsuzluklar nedeniyle ekonomik krizdeki ülke temerrüde düşme tehlikesi içinde ve ABD ve Körfez’deki iş birlikçilerinden gelecek maddi yardımları bekliyor. Bu süreç de İslamabad yönetiminin ABD için çalışmaya devam edeceğini ortaya koyuyor. Pakistan'da her ne kadar seçimler yapılsa da yönetim perde arkasında ordunun elinde bulunuyor ve laik nizamı muhafaza edip, Müslümanlara dayatıyor.

Köklü Değişim olarak o dönem ihaneti ifşa olan Pervez Müşerref'in uşaklığını konu alan kısa bir belgesel yayınlamıştık.