Nijerya’da Namaz Kılan Cemaate Saldırı: 12 Ölü
06 Aralık 2022

Nijerya’da Namaz Kılan Cemaate Saldırı: 12 Ölü

MepaNews

Nijerya'da silahlı çetelerin ülkenin kuzeyindeki Katsina eyaletinde bir camiye düzenlediği saldırıda 1'i imam 12 kişi hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları cumartesi günü akşam saatlerinde Katsina eyaletinde bulunan Funtua-Dandume yolu üzerindeki bir köyde camiye baskın düzenleyen silahlı çetelerin cami imamı dahil 12 Müslümanı katlettiğini açıkladı.

Funtua bölgesinde ikamet eden Lawal Haruna, Reuters'a yaptığı konuşmada, haydutların Maigamji Camisine baskın düzenlediğini ve gelişigüzel bir şekilde ateş açtığını söyledi.

Haruna'ya göre haydutların gelişigüzel bir şekilde ateş açtığı sırada yatsı namazını kılan yaklaşık olarak 12 Müslümanın vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Funtua bölgesinde yaşayan Abdullah Muhammed ise silahlı çetenin çok sayıda insanı toplayıp kaçırdığını söyledi.

Katsina eyaleti emniyet birimi sözcüsü Gambo Isah saldırıyı doğrularken bazı bölge sakinlerinin desteği sayesinde devlet destekli korucuların olaya maruz kalan bazı kişileri kurtarabildiğini açıkladı.

Nijerya'nın kuzeybatısında Nijer ile sınır hattında bulunması sebebiyle Katsina eyaleti çetelerin uğrak yerlerinden biri. Nijerya ordusu ormanları yurt edinen haydutlara hava saldırıları düzenliyor. Saldırılarda siviller de hayatını kaybediyor.