Mahmut Kar: ‘Müslümanların Fedakârlıkları Heder Ediliyor’
04 Kasım 2017

Mahmut Kar: ‘Müslümanların Fedakârlıkları Heder Ediliyor’

Mepa News - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Aktivistler, eski ordu mensupları ve akademisyenlerden oluşan temsilciler heyeti, Suriye'de kurtarılmış bölgeleri yönetecek, **Kurtuluş Hükümeti'**nin kurulduğunu duyurdu.

İdlib ve çevresinde silahlı gruplardan bağımsız bir yönetim oluşturulması amacıyla başlatılan sivil yönetim girişimine bölgedeki akademisyenler öncülük etmişti. Bölgeyi büyük oranda kontrol altında tutan muhalif grup Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ)'nin yanı sıra Özgür Suriye Ordusu kurucusu Albay Riyad Esed ve çok sayıda aktivist girişime destek veriyor.

Toplantıyı, Suriye'nin çeşitli bölgelerinden gelen temsilciler tarafından oluşturulan Suriye Genel Konferansı düzenledi

Bakanlıklar kuruldu

Daha önceki çalışmalar sırasında oluşturulan Kurucu Meclis'in Babu'l Hava sınır kapısında düzenlediği toplantıda 11 bakanlık ve 4 komisyonun kuruluşu duyuruldu.

İdlib Üniversitesi'nde başkanlık görevini yürüten, akademisyen Dr. Muhammed el Şeyh Kurtuluş Hükümeti'nin liderliğine getirildi.

ÖSO kurucusu askeri ilişkilerden sorumlu

Yeni kurulan Kurtuluş Hükümeti'nde askerî bakanlık oluşturulmadı ancak Askerî İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine Özgür Suriye Ordusu kurucusu Albay Riyad Esed getirildi.


ÖSO kurucusu Albay Riyad Esed, Askerî İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı oldu

Suriye'nin kuzeyinde, İdlib ve çevresinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde görev yapacak olan hükümete bölgeyi kontrol altında tutan muhalif grup Tahriru'ş Şam Heyeti de destek veriyor.

Silahlı muhalif grupların şehirlerden çekilerek Esed rejimine karşı operasyonlarını sürdürmesi, yönetimin ise sivillere bırakılmasını öngören plana göre uzun süredir toplantılar düzenleniyordu.

Gaziantep merkezli 'Suriye Geçici Hükümeti' yeni kurulan Kurtuluş Hükümeti girişimini tanımıyor. Suriyeli muhalifler arasında birbirine rakip iki yönetim projesi oluşmuş durumda.

Rusya İdlib'teki stratejik hava üssünü vurdu

Öte yandan Rusya'ya ait savaş uçakları İdlib'teki Ebu Zuhur Havaalanı'na yönelik hava saldırıları düzenledi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya ait olduğu belirtilen savaş uçakları İdlib'in doğusunda muhaliflerin kontrolünde bulunan Ebu Zuhur Havaalanı'na yönelik hava saldırıları gerçekleştirdi.

"Çatışmasızlık bölgesi" İdlib

Bölgeyi kontrol altında tutan muhalif grup Tahriru'ş Şam'a bağlı "İba Haber Ajansı" tarafından da yapılan açıklamada Rusya'ya ait savaş uçaklarının dün "çatışmasızlık bölgesi" İdlib'in doğusundaki Ebu Zuhur Havaalanı'na yönelik hava saldırıları düzenlediği bilgisi doğrulandı.
Ajans ayrıca hava saldırılarına ait görüntüleri sosyal medya ağları üzerinden yayınladı.
Ajans tarafından yayınlanan görüntüler:

Türkiye, Filistin, Suriye ve tüm beldelerde Müslümanların fadakarlıkları siyasi basiretsizlikleri istismar edilerek tek tek heder ediliyor.

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar)

HT Türkiye MBB Mahmut Kar: “Müslümanların fedakârlıkları tek tek heder ediliyor.”

Bu gelişmeler üzerine Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, sosyal medya hesabı üzerinden kısa bir değerlendirmede bulundu.

Türkiye, Filistin, Suriye ve tüm beldelerde Müslümanların fadakarlıkları siyasi basiretsizlikleri istismar edilerek tek tek heder ediliyor.

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar)

Osmanlı'nın son merkezi olduğu için Müslümanların umut bağladığı Türkiye'de AKP Hilafeti kaldırıp laik rejimini kuranlarla işbirliği içinde.

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar)

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa ve Gazze, Yahudi varlığı ile kirli anlaşmalar yapan Batı yanlısı Arafat ve Abbas'ın örgütüne teslim edilmiş halde

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar)

Suriye'de ise 6,5 yıldır yaşananlardan ders almayanlar devrimin son kalesi olan İdlib'i ÖSO ve Iımlıların Sivil Yönetimine terketmiş durumda

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar)

Kurtuluş Hükümeti ismi verilen bu Sivil Yönetim kurtarılmış bölgeleri yönetecekmiş. Elde kalmış tek bölge İdlib'in de Rejime teslim projesi

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar)

Plan grupların şehirden çekiletek Esed rejimine karşı operasyonları sürdürmesi yönetimin ise Sivil Hüküme bırakılmasını öngörüyor.

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar)

Türkiye’ye itimat edip İdlib'e çatışmasızlık gereği Garantör olarak girmesi sağlanmıştı.
Şimdi Rusya İdlib'i vurdu https://t.co/yIa1VsAraL

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar)