Müslüman Kadınlara Yönelik Gözaltı Medyada Geniş Yer Buldu!
24 Şubat 2021

Müslüman Kadınlara Yönelik Gözaltı Medyada Geniş Yer Buldu!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hilâfet videosu çektikleri için biri 16 yaşında 5 Müslüman kadının, evlerine yapılan operasyonlarla gözaltına alınmaları medyada geniş yer buldu.

Hilâfet videosu çeken bacıların gözaltına alınmasını konu edinen haberlerden bazıları şu şekilde:

•Akit (23.02.2021): Hilafet çağrısı yapan 4 kadına skandal gözaltı!

İstanbul, Bursa ve Bilecik’ten sonra şimdi de Ankara’da Hilâfet videosu için evlere baskın ve gözaltılar yapıldı. Afyonkarahisar’ın Amuriye beldesinde video çeken biri 16 yaşında olmak üzere 4 hanıma yönelik emniyetin gözaltı işlemi tepki çekti.

Kampanya kapsamında bazı kişiler İstanbul, Bilecek ve Afyonkarahisar'da “hilafet” çağrısının yapıldığı videolar çektiler.

21 Şubat'ta İstanbul Üsküdar'da ve Bilecik Ertuğrul Gazi mezarında çekilen videolar nedeniyle toplamda 7 kişi gözaltına alınmıştı. Bilecik'te video çeken 3 kişinin Bursa'da ikamet ettiği belirlenmişti.

4 kadın gözaltına alındı

Afyonkarahisar'ın tarihi Amuriye bölgesinde, video çeken 5 kadından 4'ü gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

•Akit (24.02.2021): “Hilafet videosu çeken 4 kadın gözaltına alındı! Video çekmek de suç oldu”

Dün sabah Ankara’daki evlerinden alınan; Müzeyyen Sevinç, Hatice Yıldız, Zehra Yavuzkan ve 16 yaşındaki Saliha Yıldız, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Akit’e olayı değerlendiren Mahmut Kar, “3 Şubat Çarşamba günü İstanbul Üsküdar’da Hilafet hakkında çekilen bir video ile ilgili sanki açık bir talimat ile başlatılan gözaltılar, Bursa ve Bilecik’ten sonra şimdi de Ankara’da Müslüman kadınlara kadar ulaştı. Hilafetin yıkılışının hicri 100. yılı münasebetiyle bu video çekimlerinde bulunan kardeşlerimize yönelik baskı ve gözaltılar bize 28 Şubat sürecini hatırlattı” dedi.

Gözaltına alınan Müzeyyen Sevinç’in eşi, Köklü Değişim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kurtuluş Sevinç ise şunları söyledi: ”Emniyet güçleri sabah namazı vaktinde evimize geldi ve evimizi aradı. Bandrollü birkaç kitaba ve eşimin cep telefonuna el koydular. Eşimin, birkaç gün önce ayağından bir operasyon geçirdiğini, doktorunun bir ay süreyle ayağının üzerine basmasını yasakladığını, üstelik anne bakımına muhtaç çocuğumuzun olduğunu belirterek, çağrılsaydık gelebileceğimizi söylememize rağmen yürümekte zorlanan eşim gözaltına alındı. Eşimin Ankara’dan Afyon’a sevk edileceği ifade edildi.”

•Haksöz Haber (23.02.2021): Hilafet çağrısına terör muamelesi sürüyor! Şimdi de hanımlara gözaltı

Hizbu’t-Tahrir üyelerinin çeşitli illerde düzenlediği videolu hilafet eylemlerine yönelik terör muamelesi sürüyor. İstanbul ve Bursa'dan sonra bu kez de Ankara’da hilâfet videosu için evlere baskın ve gözaltılar yapıldı.

Afyonkarahisar’da video çeken biri 16 yaşında 4 hanım gözaltına alındı. Köklü Değişim’in aktardığına göre, bu sabah evlerinden alınan Müzeyyen Sevinç, Hatice Yıldız, Zehra Yavuzkan ve 16 yaşındaki Saliha Yıldız ifadeleri alınmak üzere ilgili birimlere götürüldüler.

Hilâfet’in ilgasının 100. yılı münasebetiyle küçük gruplar halinde gerçekleştirilen ve şiddetten tamamen uzak olan bu etkinlikler karşısında jet hızıyla harekete geçerek baskınlar düzenleyen, gözaltı işlemleri yapan makamların bu tahammülsüzlüğünün nedeni merak konusu olmakla birlikte yapılanların somut bir hukuk ihlali olduğunun altı çizilmeli.

Katılır ya da katılmazsınız, kamuoyunda belirli bir kesimin hilafet düşüncesini savunması ve bunu yasaların sunduğu haklar dâhilinde ifade etmesini engellemek zulümdür.

Devlet kurumlarının resmi ideolojik tortular temelinde örgütlenmesi ve bundan mütevellit törenleri icra etmesi de yanlış.

Kendisini laiklik ile tanımlayan bir devletin Kemalizmi resmi ideoloji/din şeklinde görüp yüceltmesi ve buna muğayir yaklaşımlara cezalandırma mantığıyla muamele etmesi açık bir çelişkidir.

Devletin laiklik iddiasında tutarlı olabilmesi için resmi ideoloji olarak tercih edilen Kemalizm dininden arınması gerekir.

Bu bağlamda Cumhuriyet idaresini kendine mal ederek tekelleştiren Kemalistlerin eylem ve etkinlikleri kamu düzenine yönelik somut bir şiddet içermemesi koşuluyla düşünce-inanç-ifade-örgütlenme özgürlükleri çerçevesinde görülmeli. Tabi ki aynı haklar hilafet düşüncesinin müntesipleri için de geçerli olmalı.

•Haksöz Haber (24.02.2021): Afyon valiliği hukuksuz gözaltıları Hizbut Tahrir'i terör örgütü ilan ederek savundu!

Hilafetin ilgasının 100. yılı vesilesiyle çeşitli illerde küçük gruplar halinde videolu etkinlikler düzenleyen Hizbut Tahrir üyelerine yönelik gözaltı ve baskınlara tepkiler artarken Afyon Valiliğinin yaptığı açıklama ‘pes’ dedirtti.

Afyonkarahisar Valiliği bir açıklama yaparak 4 müslüman hanımın gözaltına alınması hukuksuzluğunu sahiplendi.

Hizbut Tahrir’in ‘terör örgütü’ ilan edildiği valilik açıklamasında şunlar kaydedildi:

“12 Ocak’ta Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi sınırlarında bulunan Amorium Antik Kenti’nde bir grup kadının açık kaynaklar üzerinden video paylaşımı ile terör örgütü Hizb-ut Tahrir’in propagandasını yaptıklarının tespit edilmesi üzerine Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının kararı doğrultusunda bahse konu şahıslar hakkında gözaltı işlemleri yapılmıştır.”

NE OLMUŞTU?

Hilafetin ilgasının 100. yılı vesilesiyle çeşitli illerde Hizbut Tahrir üyeleri tarafından küçük gruplar halinde videolu etkinlikler düzenlenmişti. Bu çerçevede Afyonkarahisar’da video çeken biri 16 yaşında 4 hanım gözaltına alınmıştı. Daha önce İstanbul ve Bursa’da aynı etkinliği gerçekleştirenlerin evlerine de baskınlar düzenlenerek gözaltı işlemleri yapılmıştı.

Hizbut Tahrir üyelerinin şiddetten uzak bu eylem-etkinliklerine karşı yargı ve emniyetin takındığı tutuma tepkiler sürerken Afyonkarahisar Valiliğinin alakasız şekilde ‘terör örgütü’ yaftasıyla haksızlığı savunması hukuksuzluğun sürdürülmek istendiğini gösteriyor.

•İLKHA: Hilafet videosu çeken 4 kadın Ankara'daki evlerinde gözaltına alındı

​Afyonkarahisar'ın tarihi Amuriye bölgesinde “Hilafet” konulu video çekimi yapan 5 kadından 4'ü, Ankara'daki evlerine sabah saatlerinde yapılan baskınla gözaltına alındı.

Hilafetin yıkılışının hicrî 100'üncü yılı münasebetiyle birçok yerde “Hilafetsiz yüz yıl yeter artık” başlığıyla şubat ayı başında İstanbul'da, 2 gün önce ise Bilecik'te yapılan video çekimlerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından toplamda 7 kişi gözaltına alınmıştı.

Bilecik'te çektikleri video sonrası Bursa'daki evlerinde gözaltına alınanların ardından bu kez Afyonkarahisar'ın Amuriye bölgesinde video çeken 5 kadından 4'ü Ankara'daki evlerinde sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Köklü Değişim'den yapılan yazılı açıklamada, “Bu kez zulüm Afyonkarahisar Amuriye'de video çeken biri 16 yaşında 4 Müslüman bacımıza yönelik yapıldı. Bu sabah evlerinden alınan Müzeyyen Sevinç, Hatice Yıldız, Zehra Yavuzkan ve 16 yaşındaki Saliha Yıldız, ifadeleri alınmak üzere ilgili birimlere götürüldüler. Sadece Müslüman kadınların esaretten kurtarılması ve Hilafetin kurulması için çağrı videosu çeken bacılarımıza yapılan bu gözaltı, 28 Şubat uygulamalarına çok benzemektedir.” denildi.

•Mepa News: 'Hilafet çağrısı yapan' 4 kadın gözaltına alındı

Türkiye'de, 'hilafet çağrısı yaptıkları' gerekçesiyle dört kadının gözaltına alındığı bildirildi.

Afyonkarahisar şehrindeki tarihi Amuriye bölgesinde video çeken biri 16 yaşında 4 kadın Ankara'da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kadınlar, Hizbut Tahrir tarafından yayınlanan bir videoda, “Hilafetin tekrar kurulması ve Müslüman kadın esirlerin serbest kalması” yönünde çağrıda bulunuyordu.

Bugün sabah saatlerinde Müzeyyen Sevinç, Hatice Yıldız, Zehra Yavuzkan ve 16 yaşındaki Saliha Yıldız evlerinde gözaltına alınarak, ifadeleri alınmak üzere ilgili birimlere götürüldü.

Sosyal medyada, gözaltına alınan kadınların serbest bırakılması için birçok kullanıcı paylaşımda bulundu.

Videonun çekildiği tarihi Amuriye kenti, İslam tarihinde önemli bir bölge olarak biliniyor. 838 yılında İslam halifesi Mutasım, Bizans'ın esir aldığı bir Müslüman kadını kurtarmak üzere sefere çıkmış, İslam ordularınca şehir ele geçirilmişti.

•Referans Medya: “Hilafet Belgeseli” çeken 4 kadın gözaltına alındı

Daha önce İstanbul, Bursa ve Ankara gibi şehirlerde “Hilafet” adlı belgesel çekimleri yaptıkları sebebiyle gözaltına alınmasının ardından, bu sefer Afyon'da gözaltılar yapıldı.

•Furkan Haber: Hilafet videosu çeken 4 kadın Ankara'daki evlerinde gözaltına alındı

​Afyonkarahisar'ın tarihi Amuriye bölgesinde “Hilafet” konulu video çekimi yapan 5 kadından 4'ü, Ankara'daki evlerine sabah saatlerinde yapılan baskınla gözaltına alındı.

Hilafet videosu çeken 4 kadın Ankara'daki evlerinde gözaltına alındı. Hilafetin yıkılışının hicrî 100'üncü yılı münasebetiyle birçok yerde “Hilafetsiz yüz yıl yeter artık” başlığıyla şubat ayı başında İstanbul'da, 2 gün önce ise Bilecik'te yapılan video çekimlerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından toplamda 7 kişi gözaltına alınmıştı.

Bilecik'te çektikleri video sonrası Bursa'daki evlerinde gözaltına alınanların ardından bu kez Afyonkarahisar'ın Amuriye bölgesinde video çeken 5 kadından 4'ü Ankara'daki evlerinde sabah saatlerinde gözaltına alındı.

•Tevhid Gündemi: Hilafet çağrısı yaptıkları sebebiyle 4 bayan gözaltına alındı!

Hizbu’t-Tahrir üyelerinin çeşitli illerde düzenlediği videolu hilafet eylemlerine yönelik orantısız terör muamelesi sürüyor. İstanbul ve Bursa'dan sonra bu kez de Ankara’da hilâfet videosu için şafak vakti evlere baskınlar düzenlendi.

Afyonkarahisar’da video çeken biri 16 yaşında 4 hanım gözaltına alındı. Köklü Değişim’in aktardığına bilgilere göre, bu sabah saatlerinde evlerinden alınan Müzeyyen Sevinç, Hatice Yıldız, Zehra Yavuzkan ve 16 yaşındaki Saliha Yıldız ifadeleri alınmak üzere ilgili birimlere götürüldüler.

Kalabalıktan uzak mekânlarda 3-4 kişi ile yapılan video çekimlerine orantısız ve haksız müdahale

Hilâfet’in ilgasının 100. yılı münasebetiyle küçük gruplar halinde gerçekleştirilen ve şiddetten tamamen uzak olan bu etkinlikler karşısında jet hızıyla harekete geçerek baskınlar düzenleyen, gözaltı işlemleri yapan makamların bu tahammülsüzlüğünün nedeni merak konusu olmakla birlikte yapılanların somut bir hukuk ihlali olduğunun altı çizilmeli.

Kendi fikir ve düşüncelerini, toplumda kargaşaya mahal vermeden, kalabalıktan uzak mekânlarda video çekerek açıklayan kişilere yapılan haksız ve orantısız müdahaleler, 28 Şubat'tan daha şiddetli bir baskı ve yıldırma politikasının hayata geçirildiğini göstermektedir.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da, önceki gün Bursa'da gerçekleşen gözaltılara bugün Ankara'da yapılan ev baskınları eklendi. Ankara'da evlerine düzenlenen şafak operasyonu ile gözaltına alınan 4 bayanın bu şekilde hukuksuz bir muameleye maruz kalmalarına sebep olan durum ise, Afyon’un ıssız tarihi mekanlarından olan Amuriye harabelerinde ”Hilafet çağrısı” yapmalarıydı.

Köklü Değişim ve Hizb-ut Tahrir yetkilileri, operasyon sonrası sorgulanmak için nezarethanelerde tutulan bayanların avukatlarıyla dahi görüştürülmediğini belirterek, akıl almaz bir uygulama ile karşı karşıya kaldıklarını belirttiler.

•dokuz8HABER:

Kadınların gözaltına alınması sonrası açılan #MüslümanBacılarGözaltında etiketi Türkiye'de TT listesine girdi.

•Independent Türkiye: “Hilafet yeniden kurulsun” videolarına 11 gözaltı

Afyonkarahisar'da “hilafet” videosu çeken 4 kadın daha gözaltına alındı

HizbutTahrir, hilafetin kaldırılışının hicri olarak yüzüncü yıldönümünde ”Hilafet yeniden kurulsun” çağrısı yapan bir kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında bazı kişiler İstanbul, Bilecek ve Afyonkarahisar'da “hilafet” propagandasının yapıldığı videolar çektiler.

21 Şubat'ta İstanbul Üsküdar'da ve Bilecik Ertuğrul Gazi mezarında çekilen videolar nedeniyle toplamda 7 kişi gözaltına alınmıştı. Bilecik'te video çeken 3 kişinin Bursa'da ikamet ettiği belirlenmişti.

4 kadın gözaltına alındı

Afyonkarahisar'ın tarihi Amuriye bölgesinde, video çeken 5 kadından 4'ü gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

“Hilafetsiz yüz yıl yeter artık” başlıklı videolarda, yeni yüzyılda hilafetin geri getirilmesi çağrısında bulunularak, “Müslümanlara sesleniyoruz. Hilafeti yeniden kurun” ifadeleri kullanıldı.

Kadınların gözaltına alınması sonrası açılan #MüslümanBacılarGözaltında etiketi Türkiye'de TT listesine girdi.

•T24: “Hilafeti kurun ey Müslümanlar” videosu çekenler gözaltına alındı

Afyonkarahisar'ın Amuriye bölgesinde “Hilafet” konulu video çekimi yapan 5 kadından 4'ü, Ankara'daki evlerine sabah saatlerinde yapılan baskınla gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Köklü Değişim'den yapılan yazılı açıklamada, “Bu kez zulüm Afyonkarahisar Amuriye'de video çeken biri 16 yaşında 4 Müslüman bacımıza yönelik yapıldı. Bu sabah evlerinden alınan Müzeyyen Sevinç, Hatice Yıldız, Zehra Yavuzkan ve 16 yaşındaki Saliha Yıldız, ifadeleri alınmak üzere ilgili birimlere götürüldüler.

Sadece Müslüman kadınların esaretten kurtarılması ve Hilafetin kurulması için çağrı videosu çeken bacılarımıza yapılan bu gözaltı, 28 Şubat uygulamalarına çok benzemektedir” denildi.

Gözaltılarla ilgili sosyal medyada #MüslümanBacılarGözaltında etiketi açıldı.

Öte yandan Hizb-ut Tahrir resmi hesabından gözaltına alınan kadınlara destek videosu yayınlandı.

Paylaşılan videoda da şöyle denildi:

“Hilafet isteyen kardeşlerimiz ve bacılarımızı gözaltına alanlar; hilafet istemek suç değildir!
Bilakis şeref onurdur ve tek kurtuluş yoludur. Kardeşlerimize zulmedenler; zulümle dönen bu devran böyle sürüp gitmez! Bu sebeple “Biz de Hilafet İstiyoruz” denildi.

•Cumhuriyet: 100 yıl sonra hilafeti geri istediler: 4 kişi gözaltına alındı

Afyonkarahisar'ın Amuriye bölgesinde 'hilafet' çağrısı yapan 5 kadından 4'ü gözaltına alındı. Valilik açıklamasında, sözkonusu kişilerin terör örgütü Hizb-ut Tahrir'in propagandasını yaptıkları belirtildi.

Afyonkarahisar'ın Amuriye bölgesinde, hilafetin yeniden kurulması çağrısı yaptıkları bir video çeken 5 kadından 4'ü Ankara'daki evlerinde sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Konuya ilişkin Afyonkarahisar Valiliği de açıklama yaptı. Açıklamada "12 Ocak'ta Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi sınırlarında bulunan Amorium Antik Kenti'nde bir grup kadının açık kaynaklar üzerinden video paylaşımı ile terör örgütü Hizb-ut Tahrir'in propagandasını yaptıklarının tespit edilmesi üzerine Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının kararı doğrultusunda bahse konu şahıslar hakkında gözaltı işlemleri yapılmıştır" denildi.

Hizb'ut Tahrir'e yakınlığı ile bilinen Köklü Değişim dergisi, gözaltılara ilişkin "Yaptıkları şey, Hilâfet’in ilgasının 100. Yılı münasebetiyle Afyon’un Amuriye kentinde bir video çekimi ile çağrıda bulunmak olan bu kişilerin bir an evvel serbest bırakılması gerektiğini hatırlatıyor, Köklü Değişim Medya olarak gözaltına alınan kardeşlerimize ve ailelerine sabırlar diliyoruz" açıklaması yaptı.

"Hilafetsiz yüz yıl yeter artık" başlığıyla şubat ayı başında İstanbul'da, 2 gün önce ise Bilecik'te yapılan video çekimlerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından toplamda 7 kişi gözaltına alınmıştı.

___

Ayrıca yine Hilâfet’in ilgasının Hicrî 100. Yıldönümü kampanyası çerçevesinde hazırlanan ve çocukların yer aldığı başka bir video da Sözcü, T24, Cumhuriyet gibi medya organlarınca haberleştirildi.

T24’ün haberinde; Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'ndan Hilâfet’in kaldırılması hakkında yapılmış açıklamanın yer alması, bir “okur yönlendirme” taktiği olarak dikkatlerden kaçmadı.

Cumhuriyet'in haberinde çocukların "suistimal" edildiği iddia edilirken, Sözcü, İslâmi şahsiyetlerin isimlerini zikrederek, onların yolunda gittiklerini ifade eden çocukların videosunu, sanki utanılacak bir şey yapıyorlarmışçasına yüzlerini blurlayarak yayınladı. Hâlbuki Müslüman ebeveynlerin bilinçli çocukları, İslâmi şahsiyetlere özenir, onları rehber edinir ve Hilâfet’i hem dünya hem de ahiret saadeti için talep eder; bundan utanmaz bilakis şeref duyarlar! Sözcü, Cumhuriyet ve benzerlerinin bunu anlamalarını beklemek biliyoruz ki abesle iştigaldir, bu açık… Zira onlar için İslâm gericilik, Batılı norm, ilke ve uygulamalar ise çağdaşlık, ilericiliktir.

İşte o haberler:

•T24: Hizb-ut Tahrir'den 'hilafeti kurun' videosu; çocuklara hilafet çağrısı yaptırıldı

Hizb-ut Tahrir, hicri takvime göre hilafetin kaldırılmasının 100. yılında, çocukların hilafet çağrısı yaptığı bir video yayınladı.

“Yıkılışının Hicri 100. Yılında Çocuklardan Hilâfet Çağrısı” ifadeleriyle paylaşılan videoda çocuklar kendilerini tanıtırken tarihi isimleri kullanıp ardından hep birlikte “Hilafetsiz 100 yıl yeter artık. Ey Müslümanlar size sesleniyoruz, hilafeti yeniden kurun” diye sesleniyor.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nda hilafetin kaldırılması şu sözlerle ifade ediliyor:

“Saltanatın kaldırılmasına, cumhuriyetin ilânına karşın hiçbir gereği kalmayan halifelik, varlığını korumakta devam ediyordu. İstanbul’daki son halife de bu durumdan yararlanarak cumhuriyet rejimi karşısında ayrı bir kuvvetmiş görüntüsünü vermekten çekinmiyor, tantanalı törenler düzenliyor, devlet bütçesinden kendisine ayrılan ödeneği az görüyordu.

Bu tutum, devrime karşı çevreleri kımıldanmaya yöneltiyor, bir kısım basın da halife yanlısı bir tutumun içine itiliyordu. Hâlbuki büyük özverilerle kurulan genç Türkiye Cumhuriyeti’ni her türlü tehlikeden korumak vazgeçilmez görevdi. Artık halife sorununun da kesin şekilde çözülmesi gerekiyordu. 3 Mart 1924 tarihinde çıkarılan bir yasayla hilâfet kaldırılarak son halife yurt dışına çıkarıldı.

Halifeliğin kaldırılışıyla Türkiye Cumhuriyeti, lâiklik yolunda bir büyük adım daha attı; zira millî egemenliğe dayalı bir rejimde, çağdaş ve lâik devlet kavramında “halifeli cumhuriyet” söz konusu olamazdı. Anayasa’da, 1928’de yapılan bir değişiklikle “Türkiye Devleti’nin dini, din-i İslâmdır” maddesinin de kaldırılması, cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin yemin şeklinin yeniden düzenlenmesi, lâiklik yolunda aşılan büyük gelişmeler oldu. Nihayet 5 Şubat 1937’de lâiklik, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerinden biri olarak Anayasa’da yer aldı.”

Sözcü: Çocuklara hilafet çağrısı yaptırdılar

Son günlerde eylemlerini sıklaştıran ve 10'dan fazla üyesinin gözaltına alındığı Hizb-ut Tahrir Türkiye isimli grup, sosyal medya hesaplarında yayınladığı videoda çocuklara hilafet çağrısı yaptırdı.

Hizb-ut Tahrir Türkiye isimli grubun sosyal medya hesabında çocuklara hilafet çağrısı yaptırılan video yayınlandı. ‘Yıkılışının hicri 100. yılında çocuklardan hilafet çağrısı’ başlığıyla yayınlanan videoda çocuklara, ‘Biz kafirlerin korkulu rüyası, Müslümanların umuduyuz. Biz hilafete kucak açanlarız. Hilafetsiz 100 yıl yeter artık. Ey müslümanlar size sesleniyoruz, hilafeti yeniden kurun’ dedirtildi.

AVUKAT KADINI HEDEF ALMIŞLARDI

Grup üyeleri, daha sonra eylemlerini görüntüleyen bir avukat kadını hedef almıştı. Resmi web sitelerinden avukat kadını hedef alan bir açıklama yapan grup, “Kemalist bir kadın, kardeşlerimizi fotoğraflayıp, Emniyet Müdürlüğü’nü de etiketleyerek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı” ifadelerini kullanmıştı. Aynı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ve Emniyet Müdürlüğü’nün gece vakti yaptığı baskına ilişkin ‘Zorbalık ve zulümdür. Bu asla kabul edilemez’ denilmişti.

Hizb-ut Tahrir isimli grup, sık sık hilafet çağrısı yapmasıyla biliniyor. Kendilerini, “Fikri ve siyasi çalışma yapan bir partiyiz” diye tanımlayan grup, “Ne IŞİD gibi zorbalar ne de cebir ve şiddet ile uzaktan yakından alakamız yoktur” diyor.

FARKLI ŞEHİRLERDE GÖZALTI

Son dönemlerde faaliyetlerini sıklaştıran grubun İstanbul’daki gözaltılardan sonra yakın zamanda Bursa ve Ankara’da yaptığı eylemlerinde 7 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

•Cumhuriyet: Hizb-ut Tahrir'den 'hilafet' çağrısı: Çocukları suistimal ettiler

Hizb-ut Tahrir, sosyal medya hesabı üzerinden hilafet çağrısı yaptı. Videoda, çocukları suistimal ettiler.

Hizb-ut Tahrir, "Yıkılışının Hicri 100. Yılında Çocuklardan Hilâfet Çağrısı" ifadeleriyle paylaşılan videoda çocuklar kendilerini tanıtırken tarihi isimleri kullanıp ardından hep birlikte "Hilafetsiz 100 yıl yeter artık. Ey Müslümanlar size sesleniyoruz, hilafeti yeniden kurun" diye sesleniyor.

___

#MüslümanBacılarGözaltında

#YenidenHilafet

#HilafetİstemekSuçDeğildir