Müfessir Ali KÜÇÜK Hoca Vefat Etti
07 Kasım 2017

Müfessir Ali KÜÇÜK Hoca Vefat Etti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Geçtiğimiz Şubat ayında rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi gören Ali Küçük Hoca, dün öğlen saatlerinde Konya'da vefat etti. Dün ikindi namazına müteakip Hacıveyis Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası merhum, Üçler Mezarlığı'na defnedildi.

Konya halkının yoğun katılım gösterdiği cenaze namazına, Köklü Değişim Medya, Hikmet Der, Vefa Der gibi birçok STK, Abdullah İmamoğlu, Mehmet Emin Akın, Feyzullah Birışık, Saffet Bakırcı, Mehmet Bakırcı hoca efendilerin yanı sıra Konya Milletvekilleri ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

Konya’nın önemli ilim adamlarından olan Ali Küçük Hoca, "Besairul Kur'an" isimli Kuranı Kerim tefsirinin yazarıdır. Birçok tefsir ve hadis sohbetleri de yapan Ali Küçük Hoca, Şubat ayında kanser sebebiyle tedavi altına alınmıştı. Küçük, bir süre tedavinin ardından taburcu olmuştu. Yakalandığı kanserle mücadele eden Ali Küçük, dün vefat etti.

Köklü Değişim Medya olarak merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine Sabr-ı Cemil niyaz ederiz.

Ali KÜÇÜK Kimdir?

1953 yılında Konya’nın Çumra Kasabasına bağlı Apa köyünde doğdu. İlkokulu köyde tamamladıktan sonra, Konya İmam-Hatip okuluna kaydolan Küçük, buradan 1972 yılında mezun oldu. Üç yıl Çumra Merkez Kur'an Kursu'nda Kur'an Kursu öğreticiliği yaptı.

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi'ni bitiren Ali Küçük, 6 yıl kadar Avrupa'da Din görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra Konya'da pek çok vakıf, dernek ve sosyal gönüllü kuruluşlar bünyesinde çalışmalarına devam etti. Ribat, İlk Adım dergileri ve Vahdet gazetesinde yazıları yayınlandı.

6 çocuk babası olan ve iyi derecede Almanca, Fransızca, Arapça bilen Ali Küçük, 5 Kasım 2017 Pazar günü vefat etti.