MAZLUMDER’den Haksız Yargılamalara Yönelik Basın Açıklamasına Davet
28 Aralık 2017

MAZLUMDER’den Haksız Yargılamalara Yönelik Basın Açıklamasına Davet

MAZLUMDER

Köklü Değişim Medya

MAZLUMDER, “Yargı Zulmüne Dur” demek adına, yargı mağdurları ve savunma avukatlarıyla birlikte bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.

MAZLUMDER Genel Sekreteri Kaya Kartal tarafından internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

BASIN TOPLANTISINA DAVET: 'Yargı Zulmüne Dur!' Diyelim...

Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki oluşumun dağıtılması sonrasında siyasi dosyalara bakmakla görevlendirilen Yargıtay 16. Ceza Dairesi son 3-4 ayda başta Hizb-ut Tahrir dosyaları olmak üzere (78 kişiye toplamda 450 yıl ceza) birçok siyasi dosyada cezaların ONANMASI yönünde kararlar verdi. 28 Şubat Brifingli Yargı Kararlarının İptal edilmesini beklerken gelen bu kararlar Müslüman Siyasi Mahpuslar yönünden yargı uygulamalarında değişen bir şey olmadığını gösterdi.

Çoğunluğu Fetö üyeliği iddiasıyla tutuklu/firari ya da ihraç edilmiş emniyet görevlileri ve savcılar tarafından oluşturulan kumpas nitelikli dosyalar, yine çoğunluğu Fetö üyeliği iddiasıyla tutuklu/firari ya da ihraç edilmiş Özel Yetkili Mahkeme hakimlerince karara bağlanmıştı.

Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılması ve yaşanan darbe teşebbüsü sonrası oluşan yoğunluk nedeniyle uzun süredir Yargıtay'da bekleyen kumpas niteliğindeki dosyalar hızlı bir şekilde ONANMAYA ve ceza alan insanlar hapsedilmeye başlandı.

Bahse konu "Yargı Zulmüne Dur!" demek adına, yargı mağdurları ve savunma avukatlarıyla birlikte gerçekleştireceğimiz Basın Toplantısına, konuya duyarlı bütün kişi ve kurumlar ile basın mensupları davetlidir.

Kaya Kartal

MAZLUMDER Genel Sekreteri

Tarih: 29.12.2017 Cuma

Saat: 11:00

Yer: MAZLUMDER Genel Merkezi

Molla Gürani Mah. Ş. Pilot Mahmut Nedim Sk. No:5/5 Fatih İstanbul (Aksaray Metro Durağı B Kapısı Karşısı)