Mahmut Kar KRT TV'de Çağlar Cilara’nın Konuğu Oldu
21 Eylül 2017

Mahmut Kar KRT TV'de Çağlar Cilara’nın Konuğu Oldu

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Sayın Mahmut Kar, dün akşam Krt Kultur Tv'de Çağlar Cilara’nın sunduğu Haber Merkezi programına konuk oldu. Gündeme dair konuların konuşulduğu programda Mahmut Kar, Kürdistan referandumu ve İdlib operasyonuna dair çarpıcı bilgiler verdi.

AK Parti’nin “İslamcılık” modeli ve savunusu, Müslümanlara vaatleri bağlamında ortaya koyduğu faaliyetler bağlamında Mahmut Kar, AK Parti’nin Müslümanların İslamî taleplerini karşılamadığını ifade etti. Başörtüsü üzerinden yürütülen AK Parti söylemlerinin Müslümanlarda zemin kaybına sebep olduğunu dile getiren Kar, bunun “Allah’ın emri” zaviyesinden demokratik hak talebi seviyesine indirgendiğini ve bu anlayışın toplumda olumsuz bir etkisi meydana getirdiğini belirtti.

AK Parti ve diğer demokratik mücadele veren partiler üzerinden topluma verilen İslam algısı ile Allah’ın Müslümanlardan razı olduğu din/İslam algısı konusunun da konuşulduğu programda Mahmut Kar, gündemde çok yer bulmayan Müslüman muhacirlerin iadesi konusunu da dile getirdi. Mevcut yönetim eliyle bu muhacirlerin sessiz sedasız ülkeden deport edildiğini ifade eden Kar, muhacirlere yönelik yapılanların bir zulüm olduğunu söyledi.

Dini cemaat ve tarikatların siyasetteki rolü konusunda da değerlendirmelerde bulunan Mahmut Kar, İslam’daki cemaat anlayışının Ali İmran 104. ayette ifade edildiği üzere; hayra davet eden, iyiliği emreden, kötülükten men eden bir esasa binaen ortaya konması gerektiğini dile getirdi. Kar, Cemaatlerin ve kanaat önderleri ile aydınların, asli vazifelerinin sistem içerisinde koltuk, mevki elde etmek değil; yöneticileri muhasebe etmek ve onları hakka çekmek noktasında kamuoyu oluşturmak olduğunu söyledi.

İslam coğrafyasının açlık, yolsuzluk, huzursuzluk içindeki mevcut halinin nedenleri hakkında da görüşleri sorulan Mahmut Kar, bu halin Müslüman halklara rağmen üzerlerine tatbik edilen Batılı nizamlar ve bu nizamlarla halkları üzerinde tahakküm kurmuş olan yöneticilerden kaynaklandığını ifade etti. Buradan, Doğu Akdeniz doğalgaz hattının “İsrail”e peşkeş çekildiğini Türkiye’nin ise bu hattın hamallığıyla övündüğünü dile getiren Kar, bunun dünyaya ideoloji vaat eden bir devlet siyasetinin aklı olmadığını söyledi.

Kürdistan referandumunun İslamî sonuçları hakkında da görülerini dile getiren Kar, Barzani tarafından ilan edilen bu referandum talebinin arkasında İngiltere’nin olduğu ifade etti.

“Suriye ve İdlib’de son durum ne?” sorusuna da cevaplandıran Kar, İdlib operasyonunun Halep’te yapılanın bir benzerinin yapılmak istendiğini ifade etti. Mahmut Kar, İdlib’in de mücahit gruplardan temizlenerek rejime teslim edilmek istendiğini dile getirdi.

Son olarak müfredat değişikliği konusunda da görüşleri sorulan Kar, müfredattaki değişikliklerin çok önem arz etmediğini zira eğitimin üzerine oturduğu esasın bozukluğunun asıl sorunu teşkil ettiğini dile getirdi.