Mahir Ünal: ‘Türkiye Dindarlaşmadı, Sekülerleşti!’
03 Ağustos 2017

Mahir Ünal: ‘Türkiye Dindarlaşmadı, Sekülerleşti!’

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal konuk olduğu TRT haber canlı yayınında, “Türkiye dindarlaşmadı; refah ve özgürlükler arttıkça toplumlar daha da sekülerleşir!” dedi.

“Yaşam tarzına müdahale eleştirileri”ne ilişkin kendisine yöneltilen soruya cevap veren Ünal, Türkiye’nin muhafazakârlaşmadığını ve dindarlaşmadığını, aksine sekülerleşme eğilimi içerisinde olduğunu belirterek, Erdoğan’ın Mısır’a laiklik tavsiyesini hatırlattı.

Ünal’ın açıklamaları şöyle:

“Türkiye’de artık Cumhuriyet’le ilgili, Mustafa Kemal Atatürk’le, laiklikle ilgili kimsenin bir sorunu yok. Recep Tayyip Erdoğan gibi Mısır ziyaretinde laikliği tavsiye etmiş bir Cumhurbaşkanımız var. 16 yıldan beri, İnsanların kıyafetleriyle, inançlarıyla, yaşam tarzlarıyla kendilerini güvende hissettikleri bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Saldırının başörtülüsü, şortlusu olmaz. İkisine de aynı ceza veriliyor.

Türkiye’de herkesin yaşam tarzı devletin garantisi altındadır. Birilerin eskisi gibi bazı noktaları kaşımasına izin vermeyiz.

Ezan Arapça okunduğunda, insanlar başörtüyle üniversiteye girdiğinde Türkiye’ye şeriat gelecekmiş gibi bir hava oluşturuldu. Ama bugün, Türkiye’ye şeriat falan gelmedi. Türkiye, dindarlaşmadı. Türkiye muhafazakârlaşıyor mu diye sorsanız, ben Türkiye’nin muhafazakârlaşmadığını söylerim; bütün toplumların doğasıdır bu, refah ve özgürlük arttıkça toplumlar daha sekülerleşirler, daha liberalleşirler.

AK Parti’nin demokratik laik söylemleriyle şekillendirilmek istenen Müslüman Türkiye halkı, 16 yıllık iktidarın icraatlerine rağmen İslami kimliğinden vazgeçmediği de bir gerçek. “MAK Danışmanlık” şirketinin yapmış olduğu ankette; Türkiye’de laikliği değil, Hilafet isteyenlerin oranının yüzde 54 gibi yüksek bir rakamın çıkması, AK Parti sözcüsü Mahir Ünal’ın sözlerinin aksini göstermekte.