Mafyadan 10 Bin Dolar Rüşvet Alan Siyasetçinin İsmi Açıklanmıyor
18 Haziran 2021

Mafyadan 10 Bin Dolar Rüşvet Alan Siyasetçinin İsmi Açıklanmıyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Sedat Peker'den 10 bin dolar maaş alan siyasetçiyi bildiğini" söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine dünkü ziyarette bilgi verdiğini açıkladı.

Süleyman Soylu, dünkü TBMM Başkanı Şentop'la görüşmesine ilişkin bir açıklamada bulunmazken, Şentop kamuoyunu ayrıntıya girmeden bilgilendirdi.

TBMM'de gazetecilere açıklamada bulunan Mustafa Şentop, Soylu'ya 27 Mayıs'ta yazdığı bir yazıyla söz konusu isim hakkında bilgi verilmesini istediğini hatırlatıp, şunlar söyledi:

"Milletvekillerimizin genel olarak kendilerini töhmet altında hissettiğini, bu konuyla ilgili bilgi belgelerin hukuki süreçlerin yürütülebilmesi için adli mercilere ya da başkanlığımıza verilmesini talep etmiştim.

Sayın Bakanımız geldi, yazılı cevabını da getirdi. Öncelikle şunu ifade edeyim, kastettiği isim TBMM'de milletvekili olan bir kişi değil.

Gazi Meclisimiz çatısı altında görev yapan milletvekillerinden biri değildir, diyor. Diğer husus ve iddialarla ilgili adli makamlara başvurulmuştur, diyor. Konunun bundan sonraki aşaması kısmı adli çalışmalar kapsamında olacaktır

Bir gazetecinin "Mektupta isim var mı?" sorusuna "İsim yok, hayır" yanıtını veren Şentop, “ismin adli mercilerle paylaşılıp paylaşılmadığı" sorusuna ise “Bilmiyorum ama orada (Soylu'nun yazısında) tüm hususlar ve belgeler adli makamlara intikal ettirilmiştir, diyor" açıklamasında bulundu.

Şentop ayrıca TBMM Başkanı olarak Meclis'te görev yapan milletvekillerinin hukukunu koruma görevi olduğunu hatırlatarak, "Ama Türkiye'de siyaset yapan herkesle ilgili benim bir şey yapabilmem mümkün değil" dedi.

Mafyadan rüşvet alan bu isim kamuoyu tarafından merak edilirken, siyaset bu ismi sır gibi saklamaya devam ediyor. Peker videosunda 10 bin dolar değil daha fazla verdiğini söylemiş ama o da isim söylememişti.

Susurluk skandalı mafya-siyaset-polis üçgeni olarak tanımlanırken, Organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in yayınladığı videolar ile ortaya çıkan yeni skandal, mafya,siyaset,polis,iş dünyası,medya ve askerin de karıştığı bir altıgene dönüşmüş durumda. İddialar yoğun bir şekilde gündemde yer alırken henüz yargı herekete geçmedi.