Laik Diktatör Sisi, Halkla Dalga Geçiyor: “Peygamber Yaprak Yemişti”
24 Mayıs 2022

Laik Diktatör Sisi, Halkla Dalga Geçiyor: “Peygamber Yaprak Yemişti”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Yolsuzluk ve sömürgecilere hizmet eden politikaları yüzünden Mısır halkını sefalete sürükleyen laik diktatör Sisi, halkla dalga geçiyor. Mısır halkını sefalete mahkum eden Sisi, Ebu Cehil gibi yönetirken, sıkışınca da Rasulullah (s.a.v.)’in zorluklarla geçen hayatını örnek verip ayıplarına sabredilmesi tavsiyesinde bulunuyor

Mepa News’te yer alan habere göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, artan gıda fiyatları karşısında halka "Hz. Muhammed'in (s.a.v.) zor zamanlarda yaptığı gibi yaprak yemelerini" tavsiye etti.

Gıda fiyatlarının artmasının halk içerisinde bir tepkiye neden olmayacağını söyleyen Sisi, "Mısırlılar, Hz. Muhammed ve sahabelerinin ambargoya uğradıkları sırada üç yıl boyunca yaprak yediklerinin farkındadırlar. Onlar ne peygamberden yemek istediler ne de yerin altından (zenginlik) fışkırmasını istediler." ifadelerini kullandı.

Batı’nın batıl laik nizamını Müslümanlara dayatan zorba diktatör Sisi, sıkışınca Allah’ın hükmüne tabii olunması ve O’nun nizamıyla yönetilmesi için davette bulunan Müslümanlara karşı Mekkeli müşriklerin 3 sene boyunca uyguladığı ambargo sonucu açlıkla sınanmasını örnek veriyor.

Sisi, o tarihte Müslümanların şikayette bulunmadıklarını savunarak şimdi de Mısırlıların sabırlı olmaları ve hızlı yanıt bulacak çözümler talep etmemeleri gerektiğini vurguladı. Oysa zengin Mısır topraklarının gelirlerini yandaşlarına dağıtarak halkı fakirliğe itiyor.

Daha önce de halkın aklıyla dalga geçen Sisi, ekonomik krizle boğuşan Mısır halkına "maddi birikim yapmak için kilo verin" demiş ve Sisi'nin bu söylemi halk arasında alayla karşılanmıştı.

Öte yandan Sisi, 2019 yılında ekonomik verimin artması amacıyla Mısırlılardan 12 saat çalışmalarını da istemişti.

Sisi hükümeti, gerçekleştirdiği yolsuzluklar, insan hakları ihlalleri, devlet gıda yardımlarının kesilmesi gibi uygulamalar sebebiyle ağır eleştirilerle karşı karşıya kalıyor.

Hizb-ut Tahirir: “Mısır Rejiminin Koridorlarında Tehlike Çanları Çalıyor”

Hizb-ut Tahrir, Mısır’daki ekonomik krize dair yaptığı siyasi analizinde, zorba Sisi rejiminin düştüğü durumu, “Mısır Rejiminin Koridorlarında Tehlike Çanları Çalıyor” ifadesiyle tanımlamıştı.

Hizb-ut Tahrir, kısa süre önce zorba Sisi rejminin içinde bulunduğu ağır ekonomik krizin nedenlerini, sonuçlarını ve rejimin aldığı radikal kararları da içine alan detaylı bir siyasi analiz yayımlamıştı.

Dokuz maddelik siyasi analizde, doğalgaz keşifleriyle rahatlayacağını zanneden halkın ABD’nin istekleri doğrultusunda Sisi rejiminin Mısır doğalgazını Avrupa’ya pompalamasıyla nasıl sükut-u hayale uğradığına, zengin Nil Havzası’na buğday yerine Mısır halkı üzerindeki kontrolünü sağlamlaştırmak isteyen Amerika’nın direktifiyle pamuk ekilerek ihanet edildiğine, pandemide rejim ve yandaşları arasında bölüşülen sıcak para akışının sona erdiğine, yolsuzluk ve yaygın rüşvet ağıyla yozlaşmış rejimin kendini kurtarmak için mahkumlara af çıkardığına ve herkesle diyalog çağrısında bulunan bir barış güvercini örtüsüne büründüğüne dikkat çekiliyor.

Siyasi analizde, “Eski ve yeni tüm bu ekonomik gerçeklik yüzünden Mısır rejiminin koridorlarında tehlike çanları çalıyor. Körfez ülkeleri ile birlikte Yahudi varlığı, Mısır rejimini kurtarmak için atıldı, ancak krizin şiddetli ve çok büyük olduğu açık ve net. Kriz, devletin Mısır halkını dize getirmek için Amerikan direktifleri doğrultusunda on yıllardır izlediği yıkıcı ekonomi politikalarının bir sonucu” ifadelerine yer verilmişti.

Siyasi analizin tamamını okumak için buraya tıklayınız.