Laik Demokrasinin Lokomotifi ABD’den, Eşcinsel Evliliğe Koruma
14 Aralık 2022

Laik Demokrasinin Lokomotifi ABD’den, Eşcinsel Evliliğe Koruma

Köklü Değişim Medya

Tüm dinlerin kesin bir şekilde yasakladığı eşcinselliği, insan aklını ilah edinen laik kapitalist demokratik nizamın lokomotifi ABD’nin Başkanı Joe Biden, resmen destek vererek eşcinsel evliliklere federal koruma getiren yasayı imzaladı.

Biden açıklamasında, "Amerika sadece bazıları için değil, herkes için eşitlik, özgürlük ve adalet yolunda hayati bir adım atıyor. Aşk aşktır, hak, haktır" dedi.

Beyaz Saray bahçesinde binlerce kişinin katıldığı imza töreninde, eşcinsel şarkıcılar mini bir konser verdi.

ABD'de eşcinsel evlilikler 2015 yılında yasal hale getirilmiş ve bunun ardından ABD genelinde yüzbinlerce eşcinsel evlilik yapılmıştı.

Ancak mevcut haliyle muhafazakarların çoğunlukta olduğu ABD Yüksek Mahkemesi'nin bu kararı tersine çevirme ihtimaline karşı, Biden yönetimi "Evliliğe Saygı" adı verilen yasayı onayladı.

Yasayla evlilik artık "bir kadın ve erkek arasında yapılan" bir birlik olarak tanımlanmayacak.

Yasa geçen hafta Kongre'deki oylamada hem Cumhuriyetçilerin, hem de Demokratların desteğini almıştı.

Temsilciler Meclisi'nde 39 Cumhuriyetçi üye de Demokratlarla birlikte yasayı desteklerken, 169 Cumhuriyetçi karşı yönde oy kullandı.

Senato'da ise 36’ya karşı 61 oyla yasa kabul edildi.

Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre, yasanın milyonlarca "LGBTQI+ çifte, haklarını ve güvencelerini vererek, iç huzuru sağlayacağını" ileri sürmüştü. Jean-Pierre açık şekilde eşcinsel olduğunu ifade eden ilk Beyaz Saray sözcüsü olduğu biliniyor.

Yeni yasa eyaletlerin eşcinsel evliliği yasallaştırmasını zorunlu kılmıyor, ancak evliliğin -yapıldığı eyalette hala geçerli olduğu sürece- diğer eyaletlerde de tanınmasını garanti altına alıyor.

İnsan aklını ilah edinen laik demokrasi, zina, fuhuş, kumar, faiz ve eşcinsellik gibi Allah’ın haram kıldığı tüm münkerleri özgürlük kapsamında legalleştirip, muhafaza ediyor. Kalkınmayı salt iktisadi olarak benimseyen laik kapitalist demokrasinin uygulandığı tüm toplumlarda ahlaki çöküntü yaşanıyor.