Komünist Çin, Camiyi Müzeye Çevirerek İslam’a Karşı Savaşını Sürdürüyor
23 Temmuz 2021

Komünist Çin, Camiyi Müzeye Çevirerek İslam’a Karşı Savaşını Sürdürüyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İslam’a savaş açan Komünist Çin yönetimi, Doğu Türkistan'da Müslümanlar ibadet etmesin diye 6 asırlık tarihi Camiyi müzeye çevirdi. Müslümanları asimile etmek için zorbalık, işkence ve baskı uygulayan Çin yönetimine karşı İslam beldelerindeki yöneticiler sessizliğini koruyarak büyük bir ihanete ortaklık ediyor.

Mepa News’te yer alan haberde; Komünist Çin yönetimi, Doğu Türkistan'daki 6 asırlık tarihe sahip Iydgah Camii'ni (Heytgah Mescit) müzeye çevirdiği belirtildi.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Doğu Türkistan'ın en büyük ve en eski cami olan Iydgah Camii müzeye dönüştürüldü.

Daha önce de caminin kubbesi, minaresi ve bunun yanı sıra camideki tarihi levhalar yok edilmişti.

Çin Zulmü

Komünist Çin yönetimi açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor. Müslüman ailelerinin kızlarını Çinli erkeklere evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor.

Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile etmek için eğitim veriyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor.

İslam beldelerinin yöneticileri bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarlar için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip kendi halklarını aldatmaya devam ediyor.