Köklüdeğişim'den 'tarih, Toplum Ve Dava Bağlamında Kadın Konferansı'
20 Aralık 2009

Köklüdeğişim'den 'tarih, Toplum Ve Dava Bağlamında Kadın Konferansı'

KöklüDeğişim Dergisi’nce Ankara’da “Tarih, Toplum ve Dava Bağlamında Kadın” konulu konferans gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Hande Arslan’ın gerçekleştirdiği Hanımlara özel Konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konuyla ilgili sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Sinevizyonun ardından ilk konuşmacı olarak kürsüye gelen Selda Karademir, “Tarih Boyunca Kadının Yaşadığı Süreçler” konu başlığıyla; Cahiliye toplumunda kadın, İslam’dan sonra kadın, Osmanlı’da kadın ve Cumhuriyet döneminde kadına verilen ve verilmeyen haklar, alt başlıklarından müteşekkil sunumunu yaptı.

İkinci konuşmacı ise Çiğdem Albasan’dı. Albasan, “İslam’ın Kadına Verdiği Değer ve Bunun Pratik Hayattaki Karşılığı Olan Hilafet” başlıklı konuşmasında, günümüzde çeşitli bölgelerde kadınların çektiği sıkıntılardan bahsetti. Osmanlı döneminde ve İslam geldikten sonra kadınların nasıl dikkate alındığını, günümüzde ise nasıl çığlıklarına kayıtsız kalındığını karşılaştırmalı örnekler ile sunumunu gerçekleştirdi…

Duygulu anların yaşandığı bu konuşmanın ardından, Dünya üzerinde İslamî daveti taşıyan kadınların görüntülerinin yer aldığı etkileyici görsel sunum ve kıyamda edilen duadan sonra program sona erdi.