Köklü Değişim’in Şanlıurfa’daki İftarında “Allah’a Teslimiyet” Konuşuldu
22 Nisan 2022

Köklü Değişim’in Şanlıurfa’daki İftarında “Allah’a Teslimiyet” Konuşuldu

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim’in Şanlıurfa’da “Ramazan Teslimiyet Zamanı” başlığı altında organize ettiği geleneksel iftar programında STK, siyasi parti ve medya temsilcileriyle bir araya gelindi.

Köklü Değişim Şanlıurfa Temsilciliği’nin bölgedeki STK, medya ve siyasi parti temsilcilerine yönelik düzenlediği “Ramazan Teslimiyet Zamanı” temalı iftar programı, Remzi Oruç’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı ve Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar, Öğretmenevi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programda “Ramazan Teslimiyet Zamanı” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Mahmut Kar, konuşmasında, “Müslüman Allah’a ve onun indirdiği hükümlere yani şer’i hükümlere ‘şartsız, hesapsız, amasız, fakatsız’ teslim olmalı. Zaten Müslüman teslim olan demektir. Boyun eğen, kabul eden demektir.” ifadeleriyle teslimiyetin çerçevesini çizdi.

Ramazan Teslimiyettir’ diyoruz ama sadece Ramazan’da değil tüm zamanlarda Müslümanları teslimiyete çağırıyoruz. İslam’ın sadece bir parçasına değil tümüne teslim olmaya, İslam’ı bir hayat nizamı olarak görüp hükümlerine teslim olmaya çağırıyoruz Müslümanları...

İslam’a bir hayat nizamı olarak teslim ol ey Müslüman! Ey Müslümanlar! Sadece bir parçasına değil İslam’ın tümüne teslim olun” diyen Kar, konuşmasını tüm Müslümanlara dua ederek son verdi.

Programımıza katılım gösteren STK, medya, siyasi parti temsilcileri ve tüm misafirlerimizin Allah’ın razı olduğu kullar zümresine dahil olabilmeyi nasip eylesin.

#RamazanTeslimiyettir