Köklü Değişim Kadın Kolları’ndan Bursa’da Panel: “İnançsızlık Tuzağına İtilen Gençlik”
26 Eylül 2022

Köklü Değişim Kadın Kolları’ndan Bursa’da Panel: “İnançsızlık Tuzağına İtilen Gençlik”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Kadın Kolları, Türkiye’nin dört bir yanında “Savrulan Gençlik” kampanyası kapsamında paneller ve konferanslar düzenliyor. Köklü Değişim Kadın Kolları Bursa Temsilciliği de bu kapsamda “İnançsızlık Tuzağına İtilen Gençlik” başlıklı bir panel düzenledi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde İrem Demirci’nin sunumuyla başlayan program, Tuğba Arat’ın Kur’an’ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Konuşmacı, Fatma Çalışkan Gençer, sunumuna gençliğin toplumdaki rolü ve önemini anlatarak başladı. Sonrasında ateizm, deizm gibi yaygın bozuk fikri akımlara değindi.

Hükümetin “dindar nesil” yetiştirme söylemine rağmen gençlerin neden dinden uzaklaştığını ele alan Fatma Çalışkan Gençer konuşmasını şöyle sürdürdü:

Günümüz gençleri maalesef kendilerini örümcek ağı gibi kuşatan sisteme hayranlıkla bakmakta, problemlerinin çözümlerini ve hayatlarını şekillendirmenin yollarını orada aramaktadırlar. Bazıları İslam’ı sadece dini ritüellerden ve bir dizi yasalardan ibaret görmekte, hayatları ile İslam arasında hiçbir ilişki olmadığını düşünmektedirler. Bir diğer kesim de İslami inançlarına küsüp şüpheye düşerek dinlerinden yüz çevirmektedir.

Maalesef ki tehlike adım adım ilerliyor. Hane hane gençlerimiz elimizden kayıp gidiyor. Gözümüz gibi baktığımız evlatlarımız bir gün geliyor karşımıza dikiliyor ve bizi gerici olmakla suçluyor. Ne yazık ki annesinin başındaki örtüden utanan genç nesiller yetişiyor. Gözlerin, kulakların, kalplerin harama meylettiği, ahlaksızlığın ahlâk edinildiği bir zamanı yaşıyoruz.

Şu bir hakikattir ki, gençlerin fikir akımlarına kapılarak dinsiz bir nesil haline gelmesindeki en büyük etken; laik-kapitalist bir sistemin mevcut olmasındandır. Nitekim gençler eğitim sisteminden etkileniyor ve bunu hayatına geçiriyorlar. Her ne kadar gençlerimiz inançsızlık tuzağına itiliyor olsa da onları girdikleri çıkmazdan kurtaracak olan tek sistem İslam’dır.

İslam’ın gençleri Ümmetin direkleridir, İslami medeniyetin fışkıracağı dirilişin sırrıdır. İslam sancağının taşıyıcılarıdır ve İslam için mücadelenin öncüleridir onlar. Her şeye rağmen gençlerimizden ümitli olduğumuz, gençlerimizin vahiyle yeniden dirileceği mutlaktır.”

STK mensuplarının da iştirak ettiği program Tuğba Arat’ın duygu dolu duası ile sona erdi.

#SavrulanGençlik