Köklü Değişim Kadın Kolları, “Kuşaktan Kuşağa Savrulan Gençlik” Başlıklı Bir Kampanya Başlatıyor
14 Eylül 2022

Köklü Değişim Kadın Kolları, “Kuşaktan Kuşağa Savrulan Gençlik” Başlıklı Bir Kampanya Başlatıyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Kadın Kolları, kuşaktan kuşağa savrulan gençliğin içler acısı durumunu masaya yatırmak ve kalıcı bir çözüm sunmak için “Kuşaktan Kuşağa Savrulan Gençlik” başlığı altında bir kampanya başlatacağını duyurdu.

Köklü Değişim Kadın Kolları’nın resmi sosyal medya hesaplarından kampanyaya ilişkin açıklama yapıldı ve soruna dair video paylaşıldı. Kampanya kapsamında, yöneticilerin uyguladığı batıl nizam nedeniyle ahlaki çöküntü içinde savrulan gençliğin sorunlarına ses yükseltmenin ve çözümler üretilmesinin İslami bir sorumluluk olduğu vurgulanıyor.

Köklü Değişim Kadın Kolları, Twitter ve Facebook hesaplarından paylaştığı videoda, ‘Gençliğin içine düştüğü bu hazin ve korkunç tabloda kim ne yapmalı?’ sorusuna cevap verileceği kampanyaya destek çağrısı yapıldı.

“Kuşaktan Kuşağa Savrulan Gençlik”

Köklü Değişim Kadın Kolları, toplumsal bir sorunu dile getirmek ve çözüm sunmak için başlattığı ve #SavrulanGençlik etiketi altında sürdüreceği kampanyayı sosyal medya hesabından şu şekilde duyurdu:

Tehlike adım adım ilerliyor. Hane hane gençlerimiz elimizden kayıp gidiyor. Gözümüz gibi baktığımız evlatlarımız bir gün geliyor karşımıza dikiliyor ve bizi gerici olmakla suçluyor. Annesinin başındaki örtüden utanan genç nesiller yetişiyor. Gözlerin, kulakların, kalplerin harama meylettiği, ahlaksızlığın ahlak edinildiği bir zamanı yaşıyoruz.

Biliyoruz, bu sorunu çözecek olan kuşkusuz yöneticilerdir. Ancak sorumluluk yöneticilerde diye bizler de olup bitene seyirci kalmamalıyız. Böylesi bir zamana, böylesi bir savrulmaya rıza göstermeyen herkesin bir adım öne çıkması, sesini yükseltmesi, çözümler üretmesi, İslami bir sorumluluktur.

Bu sorumluluk bilinciyle, Köklü Değişim Kadın Kolları olarak, kuşaktan kuşağa savrulan gençliğin içler acısı durumunu masaya yatırmak ve kalıcı bir çözüm sunmak için harekete geçiyor ve geniş çaplı bir kampanya başlatıyoruz.

Bu kampanya çerçevesinde, birçok ilimizde paneller düzenleyeceğiz. Söyleyecek sözü olan herkesi şimdiden panellerimize katılmaya davet ediyoruz.

Panellerimizin yanında elbette ziyaretlerimiz de olacak. Toplumun nabzını tutan sivil toplum temsilcilerini ziyaret ederek gençliğin içinde bulunduğu bu hazin tabloyu değiştirmek için yapılması gerekenleri konuşup fikir alışverişinde bulunacağız.

Son olarak Köklü Değişim Dergisi’nin bu ayki sayısını kampanyaya ayırdığını ve Köklü Değişim Kadın Kolları tarafından çıkartıldığını hatırlatmak istiyoruz. Kadın yazarlarımız, birbirinden önemli konuları sizler için araştırdı ve savrulan gençliği kaleme aldı.

14-25 Eylül tarihleri arasında yürütülecek bu kampanyaya acı çeken, rahatsızlık duyan, bir şeylerin artık değişmesi gerekir diyen herkesin destek vermesini bekliyoruz. Gayret bizden başarı Allah’tandır!