Köklü Değişim Siyaset Atölyesi’nin 2.si Ankara’da Yapıldı
04 Mart 2017

Köklü Değişim Siyaset Atölyesi’nin 2.si Ankara’da Yapıldı

Köklü Değişim Medya

Ankara ve İstanbul’da iki haftada bir toplanmak üzere seminerler şeklinde planladığımız Siyaset Atölyesi seminerlerinin ikincisi Köklü Değişim Medya Genel Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. “Yargı Bağımsızlığı Nasıl Sağlanır” konulu sunumuyla Siyaset Atölyesi’nin konuğu Avukat Mustafa Kocamanbaş’tı. Konuğumuz, kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nde birbirini takip eden yargısal süreçleri, atölye çalışmasına katılan Ankaralı izleyicilerle paylaştı.

Avukat Kocamanbaş, Türkiye Cumhuriyeti Yargı sürecini;

• Laik Kemalist Yargı,

• Gülen Yargısı

• AKP-Erdoğan’a Yakın Yargı, şeklinde 3 başlık altında inceledi.

Bu üç dönemde de özellikle İslami hassasiyetleri tebarüz etmiş, İslami dava taşıyıcılarının mağdur edildiğinin altını çizen Kocamanbaş, yeni gelen yargısal anlayışın, kendinden önceki anlayıştan adeta intikam alır bir tarzda hareket ettiğini de sözlerine ekledi. Sıralanan bu yargısal süreçlerin iktidardan, otoriteden asla bağımsız olamadığının delillerini de sunan Mustafa Kocamanbaş, “Peki, Bağımsız Yargı Mümkün mü” sorusunun cevabının verildiği konuşmasının son bölümüne geçti. bunun ancak İslam’ın yargı sisteminde mümkün olduğunu, hem tarihten hem de şer’i delillerden örneklerle ortaya koydu.

Sunumun ardından salonumuzda bulunan konuklarımızın sorularına geçilen program, Avukat Mustafa Kocamanbaş ile izleyicilerimizin hasbihalinin ardından sona erdi.

Seminerden görüntüler: