Köklü Değişim Siyaset Atölyesi İlk Seminerini Yaptı
04 Mart 2017

Köklü Değişim Siyaset Atölyesi İlk Seminerini Yaptı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim tarafından tertip edilen ve "Siyaset Atölyesi" ana başlığında seminerler silsilesi halinde devam edecek olan programların ilki, "Müslümanların Siyasi İlmihali" konulu seminer ile başladı. Üniversiteli gençlerin katılımı ve İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu'nun sunumu ile Köklü Değişim İstanbul Temsilciliği Ofisi Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.

Abdullah İmamoğlu sunumunda, bugün Müslümanların ferdi ibadetlerini Allah'ın rızası doğrultusunda gerçekleştirmek için bir ilmihale sahip olmalarına rağmen ümmet olarak içinde bulundukları izzet ve şereften uzak durumu değiştirmek ve ümmet olarak Allah’ın razı olduğu şekilde yaşayabilmek için gerekli olan bir siyasi ilmihali olmamasının bugün İslam ümmetinin temel sorunu olduğunu ifade etti.

İmamoğlu sunumunda şunları söyledi: "Allah'ı razı edecek salih ameli ortaya koymanın yolu, İslam ümmetinin bugünkü "hali"nin ilmini ve Allah'ın bu hal ile ilgili buyruğunu bilmekten geçer. Dolayısıyla bugün Müslümanların rafında bir siyasi ilmihal muhakkak olmalıdır."

"Müslümanların siyasi ilmihali İslam ümmetinin omurgasıdır. Yeryüzünün gelmiş geçmiş en büyük siyasetçileri, Allah'ın peygamberleridir. Rasulullah’ın ömrü, insanların işlerini siyase etmekle yani idare etmekle geçmiştir. Siyaset, onun amellerinin temeliyi. Müslümanların sayısı çok az iken bile Rasulullah siyasi hedeflerden bahsetmektedir."

"Bugün Müslümanların bir siyasi ilmihali olmalı ve onlar onun içini açtıklarında, Allah'ın emir ve yasaklarının hayata hâkim olmasının hükmünü ve bu hükmü yerine getirmek için yapılması gerekenleri bulmalıdırlar. Müslüman yöneticileri muhasebe etmek, Müslüman ferde düşen siyasi işlerdendir."

Seminer sonrası katılımcılar ile hasbihaller yapıldı.

Seminerden görüntüler: