Köklü Değişim Gençlik Kolları’nın Kampüslerde Gazze’ye Desteği Sürüyor
04 Haziran 2024

Köklü Değişim Gençlik Kolları’nın Kampüslerde Gazze’ye Desteği Sürüyor

Köklü Değişim Gençlik Kolları, İstanbul Marmara Üniversitesi ve Karaman Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde, "Refah'ta Katliam Var! Kınamayı Bırakın Harekete Geçin" başlıklı basın açıklamaları gerçekleştirdi.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Kampüs Camiin'de basın açıklaması metnini İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Musab Akkaya okudu.

Köklü-Değişim,Köklü-Değişim-Gençlik-Kolları’nın-Kampüslerde-Gazze’ye-Desteği-Sürüyor-Karaman-1.jpg

Musab Akkaya, "Bizler bugün gökleri ve yerleri titreten bu katliamlarda, kalpleri titremeyen, bir türlü harekete geçmeyen, gereğini yapmak yerine hamaset yapan, beylik sözlerle hala günü kurtarmaya çalışan yöneticilere, güç ve otorite sahiplerine seslenmek, onları muhasebe etmek için toplandık.” İfadeleriyle başladığı sözlerine yöneticlere seslenerek devam etti:

“Ey yöneticiler! Aylarca Gazze’de soykırım sürerken sadece izlediniz. Somut hiçbir adım atamadınız. Bebekler bombalar altında can verirken, bu gözü dönmüş katiller sürüsüne karşı bir tek uçak, havalandıramadınız. Sonra açlıktan ölümler başladı ama sizler İsrail izin vermediği için en temel gıda maddelerini dahi sokamadınız. Şimdi ise Refah’ta çadırlarda yaşamak zorunda kalan kardeşlerimiz yakılarak katlediliyor fakat ne var ki sizler yine seyrediyor ve sadece kınıyorsunuz. Yeter artık! Söz zamanı bitti. Kelimeler tükendi. Cılız kınama mesajlarınızı kimse ciddiye almıyor. Hiç kimsenin kalbini soğutmuyor. İşgalci varlığını tedirgin dahi etmiyor. Buna rağmen hala utanmadan kınamaya devam ediyorsunuz. Kınama, zayıf ve çaresizlerin söylemidir.”

Tekbirler ve sloganlar eşliğinde okunan basın açıklaması Gazze ve sair İslam beldelerindeki mazlum Müslümanlar için yapılan duayla sona erdi.

Köklü-Değişim,Köklü-Değişim-Gençlik-Kolları’nın-Kampüslerde-Gazze’ye-Desteği-Sürüyor-Karaman-2.jpg

Marmara Üniversitesi

Ortak basın açıklamasının okunduğu bir diğer program ise İstanbul Marmara Üniversitesi’nde düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mehmet Akif Şen, "Yeter artık! Söz zamanı bitti. Kelimeler tükendi. Cılız kınama mesajlarınızı kimse ciddiye almıyor. Hiç kimsenin kalbini soğutmuyor. İşgalci varlığını tedirgin dahi etmiyor” ifadeleriyle icraat makamında olan idarecilere seslendi.

Köklü-Değişim,Köklü-Değişim-Gençlik-Kolları’nın-Kampüslerde-Gazze’ye-Desteği-Sürüyor-İstanbul-2.jpg

Köklü-Değişim,Köklü-Değişim-Gençlik-Kolları’nın-Kampüslerde-Gazze’ye-Desteği-Sürüyor-İstanbul-1.jpg