Köklü Değişim, 7 İlde Gazze İçin Meydanlara İndi
04 Ekim 2024

Köklü Değişim, 7 İlde Gazze İçin Meydanlara İndi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim, Gazze’deki soykırımın 1. Yıldönümünde işgal ve soykırıma dur demek için 7 ilde meydanlara indi.

Köklü Değişim, “1 Yıl Geçti, 57 Devlet Harekete Geçmedi” başlığıyla 4-6 Ekim tarihlerinde Türkiye çapında 14 ilde 15 noktada işgal ve soykırıma dur demek için meydanlara ineceğini, yürüyüş ve basın açıklamaları gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Bu kapsamda bugün Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Şanlıurfa/Siverek, Van, Bitlis/Tatvan, Düzce, Aksaray ve Karaman’da bugün Cuma namazı sonrası yürüyüşler düzenlendi ve “1 Yıl Geçti, 57 Devlet Harekete Geçmedi” başlıklı ortak basın metninin okunduğu basın açıklamaları düzenlendi.

Köklü Değişim,1 Yıl Geçti,57 Devlet Harekete Geçmedi,HAber.jpg

Okunan basın açıklamasında, 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’deki mücahidlerin gerçekleştirdiği Aksa Tufanı Harekatı’nın önemine değinildi. ‘Yahudi varlığının kâğıttan kaplan olduğu, İslam ümmetinin cihat ve direniş ruhunu hep canlı tutan bir ümmet olduğu, işbirlikçi rejimlerin ihaneti ile “İsrail”e verilen yenilmezlik unvanı ve sahte imajının çizildiği’ vurgulandı.

Aksa Tufanı’nın, bölgedeki rejimlerin Gasıp Yahudi varlığıyla “normalleşme” planlarını bozduğuna dikkat çekilen basın açıklamasında, işgalci Yahudi varlığının Gazze’deki gerçekleştirdiği soykırımda 41 bini aşkın Müslümanın şehit edildiği ve enkaz altındakilerle birlikte bu sayının 100 bin civarında olduğu hatırlatıldı. Bununla beraber 350 bin bina ve 825 caminin yıkıldığı, Müslümanları uygulnanan abluka nedeniyle açlık ve susuzlukla imtihan edildiği, teslim olmaya zorlandığı ifade edildi ve "Onlardan, sırf azîz ve hamîd olan Allah'a iman ettikleri için intikam aldılar." (Buruç 8) ayeti ile yaşanan zulmün sebebi ortaya kondu.

Basın açıklamasının devamında, “Geçen bu bir yılda Türkiye ve İslam âlemi Gazze için ne yaptı?” başlığı altında, Müslümanların yürüyüşler düzenlediği ve boykot başlattığına, âlimler ve kanaat önderlerinin de seslerini yükselttiğine, orduların harekete geçirilmesi için fetva yayınladığına öte yandan yöneticilerin ise kınama mesajları paylaşıp, BM (Birleşmiş Milletler) ve Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) adım atmaları için çağrılar yaptığına dikkat çekildi.

Köklü Değişim,1 Yıl Geçti,57 Devlet Harekete Geçmedi,Bitlis,Haber-2.jpg

”Hizb-ut Tahrir Türkiye olarak biz geçen bu bir yılda Gazzeli kardeşlerimize destek olmak için 8 Ekim’den başlayarak 218 Basın açıklaması ve yürüyüş, 70 Konferans ve panel düzenledik” bilgisi paylaşıldıktan sonra “‘İsrail’ Sorunu ve Filistin’in Kurtuluşu İçin 10 Maddeden Oluşan Çözüm Önerileri” sıralandı:

1. Filistin, İslam Toprağıdır ve Mescid-i Aksa Ümmetin Mukaddes Değeridir.

2. “Filistin Sorunu” Yoktur, Gaspçı ve İşgalci Yahudi Varlığı “İsrail Sorunu” Vardır.

3. Yahudi Varlığı ile Hiçbir Siyasi, Askerî, Ekonomik, Diplomatik İlişki Kurulamaz.

4. Normalleşme Projesi, Yahudi Varlığı İçin Meşruiyet, Filistin İçin İhanettir.

5. “İsrail”e Yönelik Tüm Saldırılar, Yurt Savunması, Meşru Müdafaa ve Şer’an Cihattır.

6. Gazze veya Batı Şeria’yı Boşaltmaya Çalışmak, Yahudi Varlığının İşgalci ve Yayılmacı Politikasına Hizmettir.

7. İki Devletli Çözüm, Garantörlük ve Diğer “Barış” Girişimleri Amerikan Planlarıdır.

8. “İsrail” Sorunu, Kurulmasını Sağlayan Birleşmiş Milletlere Başvurarak Asla Çözülemez.

9. Yahudi Varlığının Saldırganlığını ve Vahşetini Durdurmanın Tek Yolu Müslüman Orduları Harekete Geçirmektir.

10. “İsrail” Sorununun Köklü Çözümü, Ümmetin Vahdetini Sağlayacak Râşidî Hilâfet Devleti’nin Yeniden Kurulmasıdır.

Ardından geçen bu bir yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘İsrail’i durdurması için BM ve ABD’ye çağrı yaptığına ve Dışişleri Bakanlığının ise 47 adet kınama mesajı yayımladığına ve somut bir adım atılmadığı vurgulandı. Öte yandan yöneticilerin Gazze’yi havale ettiği BM’nin de Gazze ile alakalı 48 açıklama yaptığına ve iki defa ateşkes kararı aldığını ama uygulanmadığının altı çizildi.

Bu kurumların atacağı adımların hiçbirinin kesinlikle sorunun çözümü olmadığına vurgu yapılarak Gazze ve Filistin’deki işgal ve soykırımın çözümünün, Türkiye başta olmak üzere Müslüman beldelerdeki orduların harekete geçmeleri gerektiği beyan edildi ve yöneticilere seslenildi:

“Ey İslam Beldelerinin Yöneticileri! Ey Türkiye Yöneticileri!

76 yıldır Filistin işgal altında, 1 yıldır Gazze işgal ve abluka altında ve siz yaşanan bu soykırıma sessiz kaldınız. Kardeşlerimizin kanının akıtılmasını umursamadınız! Kutsallarımızın çiğnenmesine aldırış etmediniz! Allah’ı dost bilip İslam’ın izzetiyle yaşamak varken siz Batı’yı dost edinip köle gibi yaşamayı tercih ettiniz. Yahudi varlığı sizden cesaret alarak Gazze’den sonra şimdi Lübnan’a saldırıyor. Siz ise bölgesel savaş çıkmasın diyerek ABD’nin size verdiği arabuluculuk rolünü oynuyorsunuz. Dünya’nın 5’ten büyük olduğunu söyleyerek çökmeye yüz tutmuş uluslararası sisteme itibar kazandırmaya çalışıyorsunuz. Utanmadan Ürdün’ün uşak dışişleri bakanı ile birlikte ‘İsrail’in güvenliğini garanti etmeye hazır olduğunuzu söylüyorsunuz.”

Basın açıklamasının son kısmında, “Gazze bize 57 liderin 1 Halife etmediğini gösterdi. Gazze bize Filistin için Hilafet’ten başka bir kurtuluş yolunun olmadığı gösterdi. Zira Hilafet ümmetin birleşmesi, aralarındaki suni sınırların kaldırılması demektir.” İfadeleriyle köklü çözüm ortaya kondu.

“Allah’ım; Nübüvvet metodu üzere İkinci Raşid-i Hilafet Devletini kurmayı bizlere nasip et. Dağılmış, parçalanmış coğrafyamızı bir araya getirecek olan Hilafet ile bizleri birleştir Ya Rabbi!” dileklerinin de yer aldığı dua ile basın açıklamaları sona erdi.

Mersin

Köklü Değişim,1Yıl Geçti 57 Devlet Harekete Geçmedi,Mersin-1.jpg

Köklü Değişim,1Yıl Geçti 57 Devlet Harekete Geçmedi,Mersin-2.jpg

Hatay

Köklü Değişim,1Yıl Geçti 57 Devlet Harekete Geçmedi,Hatay-1.jpg

Köklü Değişim,1Yıl Geçti 57 Devlet Harekete Geçmedi,Hatay-2.jpg

Şanlıurfa

Köklü Değişim,1Yıl Geçti 57 Devlet Harekete Geçmedi,Şanlıurfa-2.jpg

Köklü Değişim,1Yıl Geçti 57 Devlet Harekete Geçmedi,Şanlıurfa-3.jpg

Köklü Değişim,1Yıl Geçti 57 Devlet Harekete Geçmedi,Şanlıurfa-1.jpg

Şanlıurfa/Siverek

Köklü Değişim,1Yıl Geçti 57 Devlet Harekete Geçmedi,Şanlıurfa,Siverek-2.jpg

Köklü Değişim,1Yıl Geçti 57 Devlet Harekete Geçmedi,Şanlıurfa,Siverek-1.jpg

Van

Köklü Değişim,1 Yıl Geçti,57 Devlet Harekete Geçmedi,Van-2.jpg

Köklü Değişim,1 Yıl Geçti,57 Devlet Harekete Geçmedi,Van-1.jpg

Düzce

Köklü Değişim,1 Yıl Geçti,57 Devlet Harekete Geçmedi,Düzce-2.jpg

Köklü Değişim,1 Yıl Geçti,57 Devlet Harekete Geçmedi,Düzce-1.jpg

Aksaray

Köklü Değişim,1 Yıl Geçti,57 Devlet Harekete Geçmedi,Aksaray-1.jpg

Köklü Değişim,1 Yıl Geçti,57 Devlet Harekete Geçmedi,Aksaray-2.jpg

Bitlis/Tatvan

Köklü Değişim,1 Yıl Geçti,57 Devlet Harekete Geçmedi,Bitlis,Tatvan-2.jpg

Köklü Değişim,1 Yıl Geçti,57 Devlet Harekete Geçmedi,Bitlis,Tatvan-1.jpg

Karaman

Köklü Değişim,1 Yıl Geçti,57 Devlet Harekete Geçmedi,Bitlis,Karaman-1.jpg

Köklü Değişim,1 Yıl Geçti,57 Devlet Harekete Geçmedi,Bitlis,Karaman-2.jpg