Kocaeli'de Müslümanlar Suriye'yi Unutmadı
20 Eylül 2016

Kocaeli'de Müslümanlar Suriye'yi Unutmadı

Köklü değişim dergisinin düzenlemiş olduğu “Suriye Halkı Ne İstiyor, Biz Ne Yapmalıyız” konulu konferansımızın Kocaeli Gebze’deki programımız bayan ve erkeklerin yogun katılımı ile gerçekleşti.

Muhammed Emin Yıldırım’ın açılış ve teşekkür konuşması ile başlayan konferans Kuranı Kerim tilaveti ve sonrasında “Suriyedeki yaşanan zulüm ve Müslümanların ne istiyor” konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti. Köklü değişim dergisi yazarlarından Musa Bayoğlu hocanın Konuşması ise Peygamber efendimize, İslama, müslümanlara hakeret içeren filim ile ilgili “Allah ve Resülünün s.a.v. korunmasının farz olduğunu, bu saldırının ne ilk ne de son saldırı olacağı, bu konuda müslümanların dünya çapında gösterdikleri tepkilerin takdire şayan olduğunu, ancak bazı önderlerin ve liderlerin filmi ve yapımcıyı değilde müslümanları kınamasını kabul edilemez olduğunu belirtti. Bayoğlu konuşmasına Suriye konusunda yaşanan zulmün dehvet verici olduğunu bu konuda ABD, Rusya,Çin,İran ve bölge devletlerinin planlarının başarısızlığını ve tek korkularının İslami bir devlet olan Hilafetin kurulması olduğunu belirtti. Yine Suriyenin mübarek bir belde olduğunu hadislerle anlatan Bayoğlu Suriyede müslümanların İslami bir devlet istediklerini söyledi. Bu durumdan bütün müslümanların sorumlu olduğunu, Müslümanlara, yöneticilere, İslami çalışmalara, Alimlere seslenerek Suriyeye yardım etmeleri konusunda çagrıda bulundu. Son olarak ABD, Diğer batılı devler ve bölge devletlerine seslenen Bayoğlu siz ne yaparsanız yapın biz Türkiyeli müslümanlar olarak Suriyeli müslümanların yanında olacağız ve yolumuzdan dönmeyeceğiz, ya bu yolda şehit olacağız ya da Hilafet kurulacak diyerek sunumunu bitirdi.

Arap beldelerinden video konferans görüntülerinin izlenmesinin akabinde Duygu dolu atmosferik dua ile program sona erdi. Program içerisinde tekbirler ve tevhid sıloganları atılırken zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.