Kırım’da Zulüm Bitmiyor: Ruslar Yarımadayı "Çöl" Statüsüne Sokuyor!
28 Kasım 2019

Kırım’da Zulüm Bitmiyor: Ruslar Yarımadayı "Çöl" Statüsüne Sokuyor!

Ajanslar - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Ruslar, Kırım’ı işgal ettikten sonra bölge halkına karşı giriştiği düşmanca uygulamalar, baskın, tutuklama, adam kaçırma ve faili meçhul cinayetler ile Müslümanlara zulüm üstüne zulüm yaşatırken şimdi de yarımadayı "çöl" statüsüne sokuyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, işgal edilen Kırım’ı olumsuz iklim ve çevre koşullarına sahip olan çöl ve susuz alanlarla eşdeğer görüyor.

Bakanlık tarafından hazırlanan “30 Aralık 2011 tarihli ve 1237 sayılı Rusya Hükumet Kararnamesinde Değişiklik Yapılması Hakkında” başlıklı belgede, “Karar tasarısı, ‘Kırım Cumhuriyeti’ topraklarının çöl ve susuz alanlara dâhil edilmesini öngörüyor.” ifadesi kullanıldı.

İşgalci bakanlık ayrıca, Kırım Yarımadasını güya “çöl ve susuz alan” olarak kabul ederek; yarımadadaki sözleşmeli askerlerin ve bazı federal kurumların görevlilerinin maaşlarının artırılmasını teklif ediyor.

Kırımlı Müslümanlar Rus Zulmü Altında

Rus yönetimi Kırım’ı işgal sonrası eski alışkanlıklarını sürdürerek Müslüman Kırım halkını yok etme politikasına devam ediyor. Rusya, işgalden sonra bölgede çok hızlı şekilde kendi yönetimine karşı olanları tasfiye politikasına girişti.

Rus işgalciler gerçek niyetlerini gizlemeden, Kırım’ın yerli halkı Müslüman Tatarları tarihî topraklarını terke zorluyorlar. İşgalci yönetim, Kırım nüfusunun demografik ve etnik yapısını değiştirmek amacıyla Rusya’nın iç bölgelerinden gelen etnik Rusları yarımadada iskân ettiriyor.

Kırım'ın Ekolojisi Mahvedildiği Gibi Kutsalları da Yok Edildi!

Rus işgali altında bulunduğu 5 yıl içinde Kırım'ın ekolojisi mahvedilirken Müslümanların kutsalları da tamamen yok edildi. Kırımlı Müslümanların evlerinde aramalar, sorgulamalar, işkenceler, tutuklamalar, insan kaçırmalar, siyasi takibatlar normal sıradan bir uygulama haline geldi.

Rus işgalcileri kabul etmeyen herkes, hedef haline getirildi. Hatta avukatlar, sivil toplum aktivisti Müslümanlar, takibat ve zulme maruz bırakıldı.

Dünya’da teröre destekte Rusya, ABD, İngiltere ve “İsrail” başı çekerken, terörle mücadele adı altında Müslümanlara karşı her türlü suçlama ve ceza uygulanıyor.