Kırılma Noktası’nın İlk Bölümünde Filistin Konuşuldu
09 Ağustos 2017

Kırılma Noktası’nın İlk Bölümünde Filistin Konuşuldu

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya bünyesinde yayın yapan Değişim TV’de yayınlanan Kırılma Noktası programında Mescid-i Aksa, Kudüs, Filistin ve Yahudi meselesi konuşuldu.

Araştırmacı-Yazar Hakan BOLAT’ın moderatörlüğünü yaptığı programın, her bölümde farklı konuklarla 15 günde bir yayınlanması planlanıyor.

Programın ilk bölümünün konukları, Köklü Değişim Dergisi Yazarı Musa BAYOĞLU ve Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR idi.

Mahmut KAR programda, bugünkü yöneticilerin Filistin topraklarını Osmanlı borçları karşılığında satmayıp koruyan Abdulhamid ile mukayese edilemeyeceğini söyledi ve şöyle ekledi: “Halife Abdulhamid Yahudilerin en büyük düşmanıydı, bugünkü yöneticiler ise Yahudileri dost ediniyorlar.”

Mahmut KAR, iki devletli ve tek devletli çözüm planlarının da Müslümanlara ve Filistin halkına ait olmadığını ifade ederek, "Biz Filistin diye bir devletin kurulmasını değil İslam devletinin kurulmasını istiyoruz. Filistin halkı başında Mahmud Abbas ya da Hamaslı bir yöneticinin olacağı bir Filistin devleti için değil Allah ve İslam için kanını veriyor. 50 farklı devlet olmuş 51. bir Filistin olsa değişen ne olacak?" dedi.

Programın diğer konuğu Musa BAYOĞLU da Mavi Marmara gemisiyle Müslümanların Filistinli kardeşlerine yardım götürme çabaları bağlamında İslamî camiaya şu hatırlatmalarda bulundu: “Yahudi varlığı, Batı’nın desteklemesiyle orada bulunmaktadır; bunun oradan çıkartılması, yardım gemileriyle veyahut bizim basın açıklamalarımızla veya sadece dualarla mümkün değildir. Bu yüzden bu gemileri gönderen, bu basın açıklamalarını yapan Müslümanların önünde bulunan o sivil toplum örgütleri, alimler, kanaat önderleri, cemaatler artık hakikatlerden bahsetmek zorundalar; artık sistemleri, rejimleri harekete geçirme noktasında adım attırmak, toplumları bilinçlendirmek ve onları doğru yönlendirmek zorundadırlar.”

Yahudi varlığı meselesinin başlangıcından, bu meselenin nasıl çözüleceğine, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar nezdindeki kıymetinden Filistin dâhil tüm Müslümanların kâfirlerin tasallutundan nasıl kurtulacağına dair Filistin’le alakalı hemen hemen her konunun ana hatları ile konuşulduğu programın video kaydını aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz: