Keşmir'de Zulüm Devam Ediyor
25 Mayıs 2018

Keşmir'de Zulüm Devam Ediyor

Anadolu Ajansı

Köklü Değişim Medya

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde, Hindistan hükümet güçleriyle, Cuma namazı kılan Müslümanlar arasında çıkan olaylarda 100'den fazla kişi yaralandı.

Kashmir Gazette'nin haberine göre, Srinagar'daki Jamia Camisi'nde Cuma namazının ardından Müslümanlar, her cuma namazı sonrası cami çevresinde polislerin konuşlandırılmasını protesto etti. Bunun üzerinde Hint polisi, gruba sert şekilde müdahale etti.

At least 100 Kashmiris were injured today after a brutal crackdown on Muslim worshippers and protesters at Jamia Masjid by Indian occupation forces following Friday prayers. #Srinagar #Kashmir pic.twitter.com/qtYQ2jDSjC

— DOAM (@doamuslims)

Çıkan olaylarda polis göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanırken**, 100'den fazla kişinin** yaralandığı belirtildi.

Yaralanan göstericiler arasında kadın ve çocukların da olduğu kaydedildi.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsız olmak ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.