Katil Rejim Türkiye Sınırına Dayandı!
15 Kasım 2019

Katil Rejim Türkiye Sınırına Dayandı!

Haksöz Haber

Köklü Değişim Medya

Katil Esed güçlerinin Türkiye sınırına konuşlanma işlemlerinin tamamlandığı, Haseke vilayeti içindeki 200 kilometrelik alanda, sınıra yakın altı köyde kontrol noktalarının oluşturulduğu bildirildi.

Katil rejime bağlı haber ajansı SANA'nın verdiği bilgilere göre, katil Esed güçlerinin batıda Resulayn'ın kuzeydoğu kırsalı ile doğuda El Malikiye kırsalındaki Ayn Divar arasında konuşlandığı bildirildi. Rejim güçlerinin altı köyde kontrol noktası kurduğu da kaydedildi.

Ajansın haberinde daha önce TSK ve Milli Ordu’nun hedef aldıkları Resulayn kırsalında El Erişa köyünün de ele geçirildiği iddia edildi.

Haberde "Türk rejimi tarafından desteklenen grupların yerli halka saldırılarını sürdürdüğü, Haseke'nin kuzeybatı kırsalında yağmalamalar olduğu" ifadelerine yer verildi.

Türkiye ile Rusya arasında Soçi'de 22 Ekim tarihinde imzalanan mutabakat muhtırası, Barış Pınarı Harekât bölgesi dışında kalan sınır bölgesine Rus askeri polisi ve Esed rejimine bağlı sınır muhafızlarının girmesini ve YPG unsurları ile silahlarının, sınırdan itibaren 30 kilometre dışına çıkarılmasını öngörüyordu.

Türkiye, rejim ordusunun bölgeye yerleşmesini sorun olarak görmediğini açıklamıştı.