Karadeniz’de 4.4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
12 Nisan 2022

Karadeniz’de 4.4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Karadeniz Ereğli açıklarında 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Geniş bir alanda hissedilen depremde şu ana kadar olumsuz bir durum rapor edilmedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre saat 20.38'de merkez üssü Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem en yakın kara parçası Ereğli'ye 89,23 kilometre uzaklıkta ölçüldü. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" detayına yer verdi.

Zeminden 37,72 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Zonguldak'ın yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bartın, Bolu ve Düzce'den de hissedildi.

Vali Yerlikaya: “Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Karadeniz'de, Zonguldak Ereğli açıklarında, saat 20.38'de meydan gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem ile alakalı yaptığı açıklamada, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını duyurdu.

Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Karadeniz Zonguldak Ereğli merkezli AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul'umuzda da hissedildi. İlimizde ve ilçelerimizde herhangi bir olumsuz durum yoktur. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.”