İYİ Partili Ağıralioğlu, Partisinden İstifa Etti
28 Mart 2023

İYİ Partili Ağıralioğlu, Partisinden İstifa Etti

Köklü Değişim Medya

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ve HDP ile görüşülmesini eleştiren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa etti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Ağıralioğlu'nun istifa kararına ilişkin, "İstifa müessesi tek taraflı bir karardır, Genel Başkanımızla bir görüşme olmayacaktır" açıklamasında bulundu.

Ağıralioğlu, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısıyla Millet İttifakı’na eleştiriler getirmesinin ardından bugün de istifa kararı aldı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Adaylığının dayatılmasına karşıyız” çıkışıyla dikkat çeken Ağıralioğlu’nun bu açıklamalarından Meral Akşener’in haberinin olmadığı ileri sürülmüştü.

İYİ Parti’den Açıklama

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği ve partiden istifa edeceği yönündeki haberler üzerine, “İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Böyle bir düşünce ve tutumun ifadesidir. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir” açıklamasında bulundu.

İyi Parti'ye İstifasını Sundu

İYİ Parti Sözcüsü'nün açıklamasının ardından Ağıralioğlu, İYİ Parti üyeliğinden istifa etti. Ağıralioğlu, partisine sunduğu istifa dilekçesinde, "Gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti'den istifa ediyorum. Gereğinin yapılmazını arz ederim" ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu, 14 Mayıs seçimlerinde yeniden milletvekili olmayacağını açıklamıştı. Parti teşkilatlarının hissiyatının bilinmesi ve duyulmasını istediğini belirten Ağıralioğlu, "Ben kendi adıma bu vebale ortak olmayacağım" ifadelerini kullanarak partisini eleştirmişti.