İşte Yetişen Laik Nesil!: Antalya Serik’te Kur’an-ı Kerim’e Hakaret
07 Haziran 2022

İşte Yetişen Laik Nesil!: Antalya Serik’te Kur’an-ı Kerim’e Hakaret

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Antalya’nın Serik ilçesinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i tekmeleyen görüntüleri sonrası soruşturma başlatıldı. Yaşanan rezalete tepki yağarken Köklü Değişim Yazarı Hakkı Eren de ahlaksız saldırıya ilişkin mesajında, “Bu nesil ile siz sadece 2023'e gidebilirsiniz… İslâm'a ve Müslümanlara düşman olan atalarının yolundan giden bu yaratıklar ile asla 2053 veya 2071'e varamazsınız.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de laik eğitim müfredatıyla nasıl bir nesil yetiştirildiği, her gün farklı biçimde İslam’a hakaret ve ahlaksızlıkların sosyal medyada yayınlanan videolarıyla görülebiliyor. Kabe’nin üzerine oturmuş Mustafa Kemal resminin ardından Antalya’dan görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Serik Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim’i tekmeleyen görüntüleri tepkiyle karşılanırken Antalya Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı, olay üzerine soruşturma başlattı.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan "Serik'te Kur'an-ı Kerim'e tekme atıldı" yönündeki paylaşımlar üzerine, açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şu detaylara yer verildi:

"İlimiz Serik Atatürk Anadolu Lisesinde öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'e tekme atmaları sonucu başlatılan çok yönlü soruşturma neticesinde öğrencilerin kimlikleri tespit edilmiş, Cumhuriyet Savcılığınca işlemlere başlanmış ve adli süreç devam etmektedir."

Açıklamada, idari olarak ise öğrencilerle ilgili disiplin işlemlerinin başlatıldığı, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitim müfettişi görevlendirildiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı da konuya ilişkin inceleme ve soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Köklü Değişim Yazarı Hakkı Eren: “Efendiler! Eseriniz ile Övünebilirsiniz!”

Yaşanan rezalete tepki yağarken Köklü Değişim Yazarı Hakkı Eren de ahlaksız saldırıya ilişkin kısa bir mesaj paylaştı.

Eren, mesajında şu ifadelere yer verdi:

**“**Antalya Serik'de kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i tekmeleyen ve bunu bir marifet gibi hiç çekinmeden sosyal medya da paylaşan bir nesil ile nereye gidebilirsiniz?

Bu nesil ile siz sadece 2023'e gidebilirsiniz. Zira bu nesil Cumhuriyet rejiminin yetiştirdiği nesildir.

İslâm'a ve Müslümanlara düşman olan atalarının yolundan giden bu yaratıklar ile asla 2053 veya 2071'e varamazsınız. Çünkü bu nesil o yıllarda Sultan Alparslan'ı vahşi, Fatih Sultan Mehmet'i ise işgalci görecektir.

Dindar nesil sadece İslâm akidesine dayalı bir müfredat ile yetişir! Demokratik laik sistem ile göreceğiniz nesil işte budur. Cumhuriyetin 6 oku ile dizayn edilen toplum budur.

Efendiler! Eseriniz ile övünebilirsiniz!”