İstanbul Suriye'yle Bütünleşti
20 Eylül 2016

İstanbul Suriye'yle Bütünleşti

Köklü Değişim olarak Türkiye genelinde 15 il ve 18 ayrı yerde yapmış olduğumuz "Suriye Halkı Ne İstiyor? Biz Ne Yapmalıyız?" konferansları serisinin İstanbul Anadolu yakası-Sultanbeyli konferansımız yoğun katılım ve yüksek atmosferde gerçekleştirildi.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sinevizyon gösterimi esnasında katılımcılar duygulu anlar yaşadılar. Program yöneticisi Vedat Yaşar’ın yapmış olduğu açılış konuşmasının ardında gazeteci yazar Adem Özköse sunum konuşmasını yaptı. Son yüzyılda İslam ümmetinin yaşamış olduğu sıkıntıların temel sebebinin Hilafet'in kaldırılması olduğunu söyleyen Özköse, ümmetin başında bir yöneticilerinin olmamasından dert yandı.

Daha sonra Hizb-ut Tahrir Suriye Medya Bürosu Başkanı Mühendis Hişam el-Baba sunum konuşması yaptı. Suriye deki kıyamın ümmet için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Hişam el- Baba bu devrimin İslami Hilafet ile sonuçlanması gerektiğini ve bunun için Suriye Devrimine Müslümanlar olarak destek vermemiz gerektiğini söyledi.

Son olarak yazarlarımızdan Mahmut Kar sunum konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasına Şam beldesinin halkından övgülerle bahseden hadislerle başlayan Kar, bu kıyamda Müslümanların yöneticilerine, İslami cemaat ve kurumlar ve Müslümanlara düşen sorumluluğu hatırlattı. Konuşmasının son bölümünde Suriye halkına arapça bir sesleniş yapan Kar son bölümde Suriye devriminin İslami Hilafet ile neticelenmesi için katılımcıları duaya davet etti.

Konuşmaları sık sık tekbirler ile kesilen konuşmacılar program sonrasında Konferans ile ilgili düşüncelerini kısa röportajlar vererek dile getirdiler.

Programa İstanbul Anadolu yakasındaki İslami cemaat ve STK'lardan yoğun katılım gerçekleşti.