"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

“İsrail” Altı Ayda 500 Filistinli Müslümanı Tutukladı!
17 Haziran 2020Haksöz Haber

“İsrail” Altı Ayda 500 Filistinli Müslümanı Tutukladı!

Köklü Değişim Medya

“İsrail”e bağlı askeri mahkemeler, 2020 yılının başından bu yana koronavirüs salgınına rağmen 500 Filistinli hakkında idari tutukluluk adı altında tutuklama kararı verdi.

Filistin kaynaklarının aktardığına göre, Filistin Esirler Araştırma Merkezinin yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler de dâhil olmak üzere birçok uluslararası kurum tarafından Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına yönelik yapılan çağrılar ve koronavirüs salgınına rağmen “İsrail”in, idari tutukluluk adı altında Filistinlileri esir etmeye devam ettiğini söyledi.

Esirler Araştırma Merkezi medya sözcüsü Riyad el-Eşkar, 2020 yılının başından bu yana “İsrail” hapishanelerinde tutuklu olan 328 Filistinli esirin idari tutukluluk süresinin 6’aya kadar uzatıldığını belirtirken, çoğunun özgürleştirilmiş eski esir olan 172 Filistinlinin ise idari tutukluluk adı altında tutuklandığını açıkladı.

Riyad el-Eşkar yaptığı açıklamada, “İdari tutukluluk, “İsrail”in Filistinlilerin düşünce ve ifade hürriyetine karşı eziyet ve zulüm aracıdır.” ifadelerine yer verdi.

İdari Tutukluluk

Gasıp Yahudi varlığı, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ile 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistinliler Yahudi varlığının bu uygulamasını "keyfi tutukluluk" olarak isimlendiriyor.

Resmi verilere göre “İsrail” hapishanelerinde hâlihazırda aralarında milletvekillerinin, bayanların ve çocukların da olduğu 400’den fazla Filistinli idari tutuklu bulunuyor.