“İsrail” Türkiye’de Şova, Filistin’de İşgale Devam Ediyor
14 Şubat 2023

“İsrail” Türkiye’de Şova, Filistin’de İşgale Devam Ediyor

Köklü Değişim Medya

Filistin topraklarında yeni işgal planları için harekete geçen “İsrail” bir yandan da Batı Şeria’daki baskınlarda Müslümanları katlederken, Kahramanmaraş’ta meydan gelen deprem sonrası ise yardımlarla barış güvercini rolüne bürünüp şov yapıyor.

Günlerdir Türkiye medyası “İsrail” reklamlarıyla sayfalarına doldurup, “İsrail” güzellemesi yaparak bu algıya hizmet ederken öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İsrail” Dışişleri Bakanı Eli Cohen’i Ankara’da ağırladı ve misafirine iltifatlarda bulundu.

“İsrail” ile “normalleşme” anlaşmasının mimarlarından Çavuşoğlu, basın açıklamasında şunları söyledi:

"Türkiye'ye ilk destek gönderen ülkelerden biri ‘İsrail’ oldu. 450 kişilik arama kurtarma ve sağlık ekibi geldi. Sahada en büyük ekiplerden biriydi. Arama kurtarma ekibi 19 kişiyi kurtardı.

İlişkilerimiz yeni bir döneme girdi. Büyükelçilerimiz çalışıyorlar. Ortak çıkarlar ve karşılıklı saygı temelinde iş birliğini geliştirmeye yönelik çabalarımız sürecek.

Ramazan ayında gerilimin tırmanmaması gerekiyor. Mescid-i Aksa'nın statüsünün korunması önemli. Bu tüm dünya için ve ‘İsrail'in kendisi için hassas”

Çavuşoğlu'nun Mescid-i Aksa'dan bahsederken işgal altındaki topraklardan ve katliamlardan bahsetmemesi dikkat çekti.

Köklü-Değişim,Cohen-Ankara'da.jpg

“İsrail” Dışişleri Bakanı Cohen ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"‘İsrail’ hükümeti ve ‘İsrail’ adına en içten başsağlığı dileklerimizi ve desteklerimizi iletmek istiyorum. Geçtiğimiz 100 yıl içinde en büyük felaketlerden biri bu. Resmi heyetlere ilaveten yüzlerce telefon alıyorum, ‘İsrail’ halkından, STK'lardan Türkiye'ye gelmek, yardımcı olmak istiyorlar.

Depremden 12 saat sonra ilk ekibi gönderdik. Yüzbinlerce ton insani yardım sağlandı, sahra hastanesi kuruldu. Bugün ziyaret edeceğim. Türkiye ‘İsrail'in 2012 yılındaki yangınında bize yardımcı olmuştu. Bunun için teşekkür etmek istiyorum.

‘İsrail’ 1999 depreminde de buradaydı. Biz burada olmaya devam edeceğiz.

Şunun haberini de vermek istiyorum, İsrail'den Türkiye'ye iki gün içinde uçuşlar başlayacak. 3 havayolu şirketimiz bu uçuşlara başlıyor."

Artık bölgede barış olsun istiyoruz. Bölgemizin istikrarı, ekonomik kalkınma ve huzur için çalışmaya devam etmemiz lazım."

“İsrail” Dışişleri Bakanı Eli Cohen ayrıca Anıtkabir’i ziyaret edip, barış güvercini maskesiyle duyguları okşayan bir konuşma da yaptı.

Ankara’da Barış Güvercini, Filistin’de İşgalci

Ankara’da bu şov sahnelenirken, “İsrail”in işgal ettiği Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için binlerce yeni ev inşa etme planını devreye soktuğu ortaya çıktı.

ABD, dün İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için binlerce yeni ev inşa etme planlarını sadece eleştirerek işgale yeşil ışık yakmaya devam ediyor.

“İsrail” Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi, işgal planını Pazar günü geç saatlerde duyurdu.

“İsrail”in izinsiz inşa edilen dokuz yerleşim karakolunu yasallaştıracağını ve ek yerleşim inşaatını onaylamak için önümüzdeki günlerde özel bir planlama komitesi toplayacağı duyuruldu.

Katı bir işgalci olan Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, yaklaşık 10.000 konutun onaylanmak üzere hazırlandığını söyledi.

Bugün 700.000'den fazla işgalci “İsrailli”, 1967’de işgal edilen Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaşıyor.

ABD, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin “İsrail”in kararından "derinden rahatsız olduğunu" söyledi. “Gerginliği tırmandıran ve müzakere edilmiş iki devletli çözüm umutlarını baltalayan bu tür tek taraflı önlemlere şiddetle karşı çıkıyoruz” açıklamasıyla ABD, önceki açıklamalarını bir benzerini tekrarlayarak Ortadoğu’daki müttefiğine işgal için yeşil ışık yakıyor.

Ancak Blinken, Biden yönetiminin harekete geçmeye hazır olduğuna dair hiçbir işaret vermezken, “İsrail” geçmişte tekrarlanmış benzer endişe beyanlarından biri olan Blinken’ın açıklamasını umursamadı.