“İsrail” 250 Filistinli Müslümanın Naaşını Teslim Etmiyor
15 Mart 2018

“İsrail” 250 Filistinli Müslümanın Naaşını Teslim Etmiyor

mepanews

Köklü Değişim Medya

“İsrail”, güvenlik güçleri tarafından öldürülen 250'ye yakın Filistinli Müslümanın naaşını ailelerine teslim etmeyi reddediyor. Bu naaşların arasındaki 24 Filistinli, 30 yıl önce ilk İntifada sırasında yaşamını yitirmişti.

Filistin halkı ve yetkilileri, çatışmalarda hayatını kaybeden kişilerin cesetlerinin tesliminin reddedilmesiyle şahsi, dini, hukuki ve ahlaki ilkeleri ihlal edildiğine vurgu yapıyor.

Filistinli Tutsaklar Komitesi Sayım Dairesi Başkanı AbdunnasırFervanayaptığı açıklamada,“İsrail”in dünyada böylesi bir suçu sistematik bir politika olarak işlemeye devam eden tek güç olduğunu ifade etti.

Fervana, son rakamlara göre “İsrail”in çatışmalarda yahut gözaltında öldürülen yaklaşık 250 Filistinlinin naaşını ailelerine vermeyi halen reddettiğini ifade etti.

Naaşları ailelerine teslim edilmeyen Filistinliler arasında, 2014 Gazze Savaşı ve 2015 yılındaki Kudüs intifadası'nda hayatını kaybedenler olduğu gibi 70'ler, 80'ler ve 90'larda hayatını kaybeden birçok Filistinli de bulunuyor.

“İsrail” Organ Çalıyor

Filistinli yetkililer, “İsrail” tarafından öldürülen Müslümanların yalnızca çatışmalarda öldürülenlerden ibaret olmadığını, aynı zamanda “İsrail” hapishanelerinde birçok yargısız infazın da gerçekleştirildiğini ifade ediyor.

Filistinli yetkililere göre “İsrail”, öldürdüğü Filistinli Müslümanların cesedinden organlarını da çalıyor. “İsrail”in öldürdüğü Filistinlilerin naaşlarını takas pazarlıklarında kullanmak için de elinde tuttuğu biliniyor. “İsrail”de bu naaşların teslim edilmemesi hukuki ve siyasi tartışmalara sebep olsa da“İsrail” hükümeti, halen bu naaşları teslim etmeyerek ailelere yönelik baskı ve zulme devam ediyor.