İslam Düşmanı Komünist Çin, Ezan ve Kameti Değiştirdi
15 Temmuz 2022

İslam Düşmanı Komünist Çin, Ezan ve Kameti Değiştirdi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İslam düşmanı komünist Çin'in işgali altında bulunan Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerinin gittiği birçok camide ezanın ve kametin değiştirildiği bildirildi.

MepaNews’te yer alan habere göre, bölgeden son yıllarda çeşitli tarihlerde paylaşılan görüntülerde, Çin'deki Komünist Parti yönetiminin Doğu Türkistan'daki ezan ve kameti değiştirdiği görülebiliyor.

Camilere yerleştirilen levhalarda ezanın değiştirilmiş halinin metnine yer veriliyor.

Doğu Türkistan'ın Hotan bölgesindeki Guma yerleşimindeki bir camiden aktarılan görüntüler, değiştirilen ezanı ortaya koyuyor.

Değiştirilen ezan ve kametin metinleri ise şöyle:

Ezan:

"Biz vatanın evlatları, biz vatanın evlatları

Vatanımız uludur, vatanımız uludur

Namaz vakti geldi, dilek dilemeye geliniz

Vatanımızın barışçıl-ebedi oluşunu

Vatanımızın gelişip zenginleşmesini dileyelim"

Kamet:

"Biz vatanın evlatları biz vatanın evlatları

Vatanımız uludur, vatanımız uludur

Namaza hazırlandık, muvaffakiyet diliyoruz

Vatanımızın barışçıl-ebedi oluşunu

Vatanımızın gelişip zenginleşmesini dileyelim"

Çin Zulmü

Komünist Çin yönetimi açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor. Müslüman ailelerinin kızlarını Çinli erkeklere evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor.

Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile etmek için eğitim veriyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor.

İslam beldelerinin yöneticileri bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarlar için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip kendi halklarını aldatmaya devam ediyor.