İslam Düşmanı Esed Rejimi, Emevi Camii’ni Hindu Müşriklere Açtı
03 Ağustos 2022

İslam Düşmanı Esed Rejimi, Emevi Camii’ni Hindu Müşriklere Açtı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İslam düşmanı Esed rejimi, Emevi Camii’ni Hindu müşriklerin ayinlerine açtı. Şam Emevi Camii'ndeki büyük saygısızlık içeren görüntüler Müslümanların tepkisine neden oldu.

İslam’a ve Müslümanlara düşmanlıkta müşrikler ve Yahudilerle yarışan Esed rejimi, daha önce bombaladığı 1300 yıllık Emevi Camii’ni bu sefer de Hindu putperestlere açarak İslam’a hakaret etti.

Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda, Hindu Budistlere ait turuncu kıyafetler giyen bir adam mihrapta yoga yaparken, turuncu kıyafetler giymiş bir kadın camiinin ortasında dans ederken görüntülendi. İslam tarihinde büyük bir öneme sahip olan camide yapılan ritüeller, halkın büyük tepkisini çekti. Suriyeliler, Esad rejiminin, ülkedeki Sünni çoğunluk için dini bir sembol olarak kabul edilen Emevi Camii'ne saygısızlık etmesini kınadı.

Dada Athman Yeni Tarikat Kurmuş

Fotoğraflarda görülen kişinin kendisini "Dada Athman" olarak adlandırdığı ve Suriye'de yeni bir tarikat kurduğu ortaya çıktı. Suriye'nin Suveyda şehrinde yaşayan Athman'ın bir süre Hindistan'da yaşadığı ve ülkesine döndükten sonra Budizm öğretileri içeren tarikatını tanıtmak için şehirleri gezdiği belirtildi.

Esed Rejimi İzin Veriyor

Dada Athman, yogayı ve mezhebinin "kozmik mantra" inançlarını yaymak için çektiği videoları sosyal medya üzerinden paylaşan ve rejim tarafından faaliyetleri kısıtlanmayan bir isim. Suriye'de aktif olarak dini ritüellerini gerçekleştiren Athman, Emevi Camii'ndeki görüntülere gelen tepkiler üzerine sosyal medyadan fotoğrafları sildi. Ancak Hama, Lazkiye, Tartus ve Süveyda gibi şehirlerdeki ayin fotoğraflarını ve videolarını kaldırmadı.

Putperest ritüellerin camilerde uygulanmasının caiz olmamasına rağmen yalnız Allah'a imana çağıran Tevhid akidesine ters ritüellerle dolu Allah’a şirk koşan sapkınların camilerde boy göstermesi Esed rejiminin İslam’a olan düşmanlığını ortaya koyuyor.

Sosyal medyadaki tepkiler ise çığ gibi büyüyor. "Ülkeyi İran'a ve Rusya'ya sattıktan sonra şimdi Budistler'e peşkeş çekiyorlar", "Yayılma ve tehlike sandığımızdan daha hızlı. Kafir inançlar camilere, Allah'ın evlerine girmeye başladı" gibi eleştirilerde bulunan aktivistler, zorba Esed rejimine İslami değerlere saygısızlığa bir son vermesi çağrısında bulundu.