İslam Beldesinde Cami İçinde İslam’a Hakaret!
03 Ocak 2023

İslam Beldesinde Cami İçinde İslam’a Hakaret!

Köklü Değişim Medya

Bir İslam beldesi olan Türkiye’de İslam’a ve Müslümanlara hakaretin ardı arkası kesilmiyor. Son olayda camide çektirdiği çıplak pozla İslam’a hakaret eden Eda Taşpınar hakkında soruşturma açıldı.

Paylaşımlarıyla dikkat çekmek için şekilden şekile giren ve bu uğurda İslam’a olan düşmanlığını da gizlemeyen tasarımcı Eda Taşpınar Four Seasons Hotels'in içerisinde bulunan Sultanahmet Cezaevi Camii/Hayyatin-i Hassa Camii'nde çekilen çıplak fotoğrafını "Mutlu yıllar sevgililerim" notuyla sosyal medyada paylaşmıştı.

Taşpınar’ın haddini aşan densiz paylaşımı, sosyal medyada büyük tepkilere neden olunca, yayınladığı fotoğrafı kaldırmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, camide poz verip fotoğraf çektiren Eda Taşpınar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, TCK 216. maddesi kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

İslam’a ve Müslümanlara yönelik hakaret içerikli paylaşımlar sürekli yapılmasına rağmen ciddi bir ceza verilmiyor. Ahlaksızlıklarını camilere taşıyan İslam düşmanları, sık sık bu tür saldırılarda bulunabiliyor. Halkın giyiminden fikirlerine, ibadetinden kutsal mekanlarına kadar hakaret ve saldırılar, laik demokratik nizamın kurulduğu ilk yıllarda alenen başladı ve İslam düşmanları tarafından sürdürülüyor.