İşgalciler Kırımlıları Sürgün Ediliyor
01 Haziran 2018

İşgalciler Kırımlıları Sürgün Ediliyor

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Rus vatandaşlığını kabul etmeyen Ukrayna vatandaşlarının Kırım'dan sınır dışı edilmesine ilişkin 180 karar Rus mahkemelerince onaylandı.

Kırım İnsan Hakları Grubu analisti Aleksandr Sedov, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'da Rus vatandaşlığı almayı reddedenlerin Kırım'dan sınır dışı edildiğini açıkladı.

Sedov, Rus pasaportu almayan ve Rus vatandaşlığının feshedilmesi için başvuruda bulunmayan Ukrayna vatandaşı Kırımlıların değil, aynı zamanda böyle bir başvuruda bulunanların da yargılanarak para cezası verildiğini belirtti.

Rus yönetiminin uygulaması gereği vatandaşların her yıl göç idaresine nerede bulunduklarını ve ne işle uğraştıklarını bildirmeleri gerekiyor. Sedov, "Eğer gecikirseniz hakkınızda protokol düzenleniyor, mahkemeye sevkediliyorsunuz. Mahkemede ise genellikle 2-5 bin ruble para cezası kesiliyor." diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere Eylül 2015'te Rusya Federal Göç Servisi Başkanı Anatoliy Fomenko, işgal edilen Kırım sakinlerine 2 milyondan fazla Rus kimliği verildiğini duyurmuştu.