İşgalci Yahudiler Polis Desteğinde Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi
18 Eylül 2023

İşgalci Yahudiler Polis Desteğinde Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Köklü Değişim Medya

Yüzlerce fanatik Yahudi yerleşimci, İbrani takvimine göre dini yılbaşı, "Roş Aşana Bayramı" bahanesiyle, işgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya “İsrail” polisi eşliğinde baskın düzenledi.

Tamamı bir İslam beldesi olan Filistin topraklarını işgal eden gasıp Yahudi varlığına bağlı polisler sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek Yahudi yerleşimcileri içeri almadan önce bazı Filistinlileri alandan zor kullanarak uzaklaştırdı ve darp etti.

Daha sonra yüzlerce fanatik Yahudi yerleşimci, “İsrail” polisinin denetiminde gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Aksa içinde kalan Filistinliler ve Müslümanlar, Yahudi yerleşimcilerin baskınına tekbirler getirerek tepki göstermeye başladı.

“İsrail” polisi, Mescid-i Aksa'nın Silsile Kapısı yakınlarında Yahudi yerleşimcilere tepki gösteren bazı Filistinlilere güç kullanarak müdahale etti.

Mescid-i Aksa'yı Yahudi yerleşimcilerden korumak için gönüllü nöbet tuttuğu için "Murabıta" diye isimlendirilen sivil aktivist kadınlardan Filistinli Müntehi, “İsrail”in kuzeyindeki Umm el-Fahm kentinden Mescid-i Aksa'yı ziyaret için bu sabah işgal altındaki Doğu Kudüs'e geldiğini söyledi.

Yahudi dini bayramları dönemi, İbrani takvimine göre yılbaşının kutlandığı "Roş Aşana Bayramı" ile bu cuma günü başladı. Yahudi bayramlarının art arda geldiği bu dönem, 8 Ekim'de sona erecek. Bu tarihe kadar yeni tahrik ve saldırıların olmasına kesin gözüyle bakılıyor.