Elinin Kanıyla Ankara’ya Gelen Gantz, Mustafa Kemal’e Övgüler Dizdi
27 Ekim 2022

Elinin Kanıyla Ankara’ya Gelen Gantz, Mustafa Kemal’e Övgüler Dizdi

Köklü Değişim Medya

Filistin topraklarını işgal eden ve Müslümanların kanını akıtan işgalci “İsrail”in Savunma Bakanı Benny Gantz, Anıtkabir'i ziyaret etti ve Mustafa Kemal’e övgüler dizdi. Mevkidaşı Hulusi Akar ile bir görüşme gerçekleştiren Gantz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşecek.

“Normalleşme” anlaşması çerçevesinde Ankara ile “İsrail” arasındaki ilişkiler hız kazanmış durumda. Batı Şeria’da katliamlara hız veren “İsrail” iki gün önce 6 Müslümanı katletmişti. Filistin topraklarında bu vahşet yaşanırken, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hulusi Akar ile görüşmek üzere Ankara’da temaslarda bulunuyor.

**Anıtkabir’de Mustafa Kemal’e Övgüler **

Ankara'ya gelen “İsrail” Savunma Bakanı Benny Gantz’ın ilk durağı Anıtkabir oldu.

Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Mustafa Kemal’in mozolesine gelen Gantz, buraya çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu.

Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Gantz, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Gantz, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözüne atıfta bulunarak deftere şunları yazdı:

"Atatürk bu bilgeliği söyledikten yıllar, yıllar sonra ‘İsrail’ halkı için, ortak uluslarla ve ulusumuz içinde, bize ve aramızdakilere barış diye dua ederek, Kudüs'teki Ağlama Duvarı'na küçük bir not bırakmıştım. Bu ruhla, Türkiye'nin 99. Milli Günü'nün hemen öncesinde, Cumhuriyet’in kahramanını anarak Türkiye'ye tarihi ziyaretime başlamaktan onur ve kıvanç duyuyorum. Onun anısına, yurtlarımıza, bölgemize ve dünyaya barış ve refah getirmek için birlikte çalışalım."

Hulusi Akar İle Görüştü

Ardından “İsrail” Savunma Bakanı Gantz, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Akar, resmi ziyarette bulunan Gantz'ı, Milli Savunma Bakanlığında askeri törenle karşıladı.

Bakan Akar ve Bakan Gantz'in baş başa görüşmesinin ardından, iki bakanın başkanlık ettiği heyetler arası görüşmeye geçildi.

AKAR.jpg

Bu yılın Ağustos ayında tam diplomatik ilişkileri başlatan Türkiye ve “İsrail” karşılıklı büyükelçi atamıştı.

Türkiye ve “İsrail”in tam diplomatik ilişkiye dönüş kararının ardından “İsrail” Savunma Bakanı Gantz'ın Milli Savunma Bakanı Akar ile görüşmesi, 10 yıl sonra bir ilk oldu.

Gantz’ın Akar’dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da görüşecek.

Türkiye’yi son günlerde farklı mevkilerde “İsrailli” diplomatlar ziyaret etse de seçim öncesi AK Parti, bu görüşmelerin gizli kalmasına gayret ediyor. İktidara yakın medya bu görüşmelere dair haber servis etmiyor.

İsr.jpg