Irkçılık Hastalığı Yayılıyor: “İkinci Bir Dil Konuşamazsın!”
14 Temmuz 2022

Irkçılık Hastalığı Yayılıyor: “İkinci Bir Dil Konuşamazsın!”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Irkçı siyasilerin ve onları destekleyen medyanın topluma yaydığı çirkin ırkçılık hastalığının etkisi her yerde kendini gösteriyor. Kayseri’de bir otobüste Çerkesçe konuştukları için iki genç sözlü saldırıya uğradı.

Olay sosyal medyada videonun yayınlanması üzerine ortaya çıktı. Kayseri’de şehir içi toplu taşıma aracında seyahat eden iki genç Çerkesçe konuştukları için sözlü saldırıya uğradı. Gençlerin üzerine yürüyen ırkçı saldırgan, "Burası Türklerin ülkesi. Kürt-Çerkes fark etmez. Burada ikinci bir dil konuşamazsın” diyerek sözlü saldırıda bulundu.

Farklı dilde konuşan yolculara müdahalede bulunan adam, "Bu ülke Türklerin ülkesi. Her şey Türk, Çerkes değil. Bu ülkede ikinci dil konuşulmaz. Kürt olsun, Çerkes olsun kim olursa olsun fark etmez” dediği duyuluyor.

Gençlerin ağır başlı duruşu sayesinde olay büyümeden sonlanıyor.

Ümit Özdağ ektiği nifak tohumlarının meyvesini toplamaya başladı!

Kayseri'de şahıs,Çerkesce konuşan vatandaşlara;

"Burası Türklerin ülkesi. Kürt-Çerkes fark etmez. İkinci bir dil konuşamazsın!" pic.twitter.com/40Mxirtpwd

— Misvak Caps  (@misvakcaps)

Çerkes Derneklerden Kınama

Olay hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Çerkes Dernekleri Federasyonu şu ifadeleri paylaştı:

Kayseri'de toplu taşıma aracında (belediye otobüsü) annesi ile telefonda anadilinde (Çerkesçe) konuştuğu için bir gencimize, kin ve nefret kusarak sözlü tacizde bulunan ırkçı faşisti şiddetle kınıyoruz. Konu hakkındaki gelişmeleri ve süreci yakından takip edeceğiz