Irkçı Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Uygulamasına TİHEK’ten Ceza
20 Mayıs 2022

Irkçı Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Uygulamasına TİHEK’ten Ceza

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Irkçılıkla oy toplamayı hedefleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın muhacirlere yönelik ayrımcı uygulaması nedeniyle TİHEK (Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu), 40 bin TL ceza kesti. Bu cezanın ne kadar caydırıcı olacağı tartışılırken, Tanju Özcan, popülist siyaseti sebebiyle halkı kin ve nefrete sevk etmeye devam ediyor.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, kentte yaşayan muhacirlere yönelik su ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanması nedeniyle Bolu Belediyesi’ne 40 bin TL idari para cezası kesti. Belediyenin, ayrımcılık yasağını ihlal ettiği belirtildi.

Öte yandan, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı mültecilere yönelik su faturaları ve katı atık vergilerinde 10 kat zam yapacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "nefret ve ayrımcılık" suçlamalarıyla soruşturma başlatmıştı.

Irkçılıkla oy toplamayı hedefleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, son olarak da sokaklara , “Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize” yazan Arapça ve Türkçe ilanlar astırdı.

Muhacirlere karşı yaptığı ırkçı çirkin çıkışlarla tanınan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve muhalefet partileri oy toplama hırsı yüzünden masum insanları hedef göstermeye devam ediyor.