İktidarın Eşcinsellik Ajandasına ÖSYM’den Destek
28 Haziran 2020

İktidarın Eşcinsellik Ajandasına ÖSYM’den Destek

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İslam’ın sapkınlık olarak nitelendirdiği ve kesin bir dille sakındırdığı eşcinselliğe, AK Parti iktidarının örtülü desteği devam ediyor. 18 yıl önce “eşcinsellerin yasal güvence altına alınması şart” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdiği sözü “yavaş yavaş” yerine getiriyor.

Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı ilköğretim öğrencilerine LGBT’yi simgeleyen gökkuşağının çizdirilip evlerin camına astırılması, koronavirüs ile mücadele kapsamında gökkuşağı resminin bulunduğu maskelerin çocuklara takıldığı resimler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından sosyal medya hesabından paylaşılması ve son olarak azılı LGBT savunucusu Mabel Matiz’in şarkı sözlerinin üniversite sınavında sorulması, iktidarın eşcinsellik ajandasını, altına imza attığı “İstanbul Sözleşmesi” kapsamında sadakatle sürdürdüğünü ortaya koyuyor.

İktidarın ilk yıllarında ordunun “sözde değil özde laiklik” isteğini içselleştiren AK Parti, Diyanet İşleri Başkanı’nın eşcinselliği sapkınlık olarak nitelendirdiği sözlerinden sonrası eleştirilmesine tepki gösterirken, bir yandan da bu sapkınlığın normalleştirmek için çaba sarf ediyor. Din adamları bir tarafta istediği vaazı verirken, diğer tarafta ise kanunlarla sapkınlığı normalleştirme çalışması aslında içselleştirilmiş laikliğin bir yansıması. İktidar, Din ayrı devlet ayrı fikrini savunan batıl nizam laiklik gereği İslamı camilere sıkıştırırken, yönetimde kanunları biz koyarız deyip İslam’ın haram kıldıklarını Batı’nın sunduğu menfaatler karşılığında helal/serbest kılmaya devam ediyor.

Daha önce İstanbul Sözleşmesi kapsamında okullarda ETCEP’i (Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi) uygulamaya sokan AK Parti iktidarı, gelen yoğun eleştiri sonrası bu çalışmayı sona erdirmişti. Bugün ise daha sinsi bir çalışma uygulanıyor.