İİT Şaşırttı: ‘Güçlü’ Bir Şekilde ‘Kınadı’
02 Ağustos 2017

İİT Şaşırttı: ‘Güçlü’ Bir Şekilde ‘Kınadı’

Ajanslar - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Olağanüstü İcra Komitesi, Mescid-i Aksa’ya ilişkin son gelişmeleri ele almak üzere Türkiye’nin çağrısıyla İstanbul’da olağanüstü toplandı. Toplantının ardından yayımlanan nihai bildiride “İsrail”in son zamanlardaki provokatif eylemleri güçlü bir şekilde kınadı.

Toplantıda konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr de “İsrail”in Filistinlilere karşı haksız uygulamalarıyla oluşan gerginliğin “ateşe benzin dökmeye” benzeterek, “Bu eylem işgal altındaki Filistin topraklarında durumu daha karmaşık hale getirebilecek korkunç bir gelişmedir” dedi.

Öte yandan toplantıya başkanlık eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada “Neticede, İsrail aklıselim yönünde bir adım attı. Temennimiz, İsrail’in bundan sonra Müslümanların Kudüs ve Harem-i Şerif’le ilgili hassasiyetlerini tam olarak dikkate alan bir tutum içine girmesidir.” şeklinde konuştu.

Toplantı sonrası yayımlanan nihai bildiride ise “Mescid-i Aksa’nın kapatılması, Filistinli Müslüman ve Hristiyanların doğal hakkı olan kutsal yerlerde ibadet etme özgürlüklerinin toplu ceza uygulamaları ve barışçıl şekilde ibadet eden Filistinlilere karşı ölümcül ve aşırı güç kullanma yoluyla yasaklanması dahil olmak üzere İsrail’in son zamanlardaki provokatif eylemlerini güçlü bir şekilde kınıyoruz.” denildi.

İİT Şaşırttı: ‘Güçlü’ Bir Şekilde ‘Kınadı’

Dün Köklü Değişim Medya olarak Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun İİT toplantısını açış konuşmasını haberleştirirken şu ifadeleri kullanmıştık: “Çavuşoğlu’nun açıklamaları gösteriyor ki, İstanbul’daki İİT toplantısının sonuç bildirisinin açıklamasıyla birlikte, Filistinlilerin şahsında mazlum İslam Ümmeti sukutuhayale uğrayacak. Zira kınama mesajlarının, lanetlemelerin, uluslararası kurumlardan rica-minnet mesaj beklentilerinin bol bol serpiştirileceği sonuç bildirgesinde, Yahudi varlığına yönelik ciddi yaptırımlardan, askeri müdahalelerden bahsedilmeyecek.”

Açıkçası kınamanın “güçlü” olması bizi bir hayli şaşırttı(!).

“Kırılma Noktası” programının konusu da “Yahudi Varlığı Meselesi” idi

Köklü Değişim Medya bünyesinde yayın yapan Değişim TV’de dün gece ilk bölümü yayınlanan Kırılma Noktası programının konusu da Kudüs ve Yahudi Varlığı Meselesi idi…

Araştırmacı-Yazar Hakan Bolat’ın moderatörlüğünü yaptığı programın konukları; Köklü Değişim Dergisi Yazarı Musa Bayoğlu ve Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar idi.

Yahudi varlığı meselesinin başlangıcından, bu meselenin nasıl çözüleceğine, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar nezdindeki kıymetinden Filistin dâhil tüm Müslümanların kâfirlerin tasallutundan nasıl kurtulacağına dair Filistin’le alakalı hemen hemen her konunun ana hatları ile konuşulduğu programın video kaydını sizler için yayınlıyoruz.