İdlib’e Rusya ve Esed'den Bir Ayda 767 Hava Saldırısı!
06 Ekim 2017

İdlib’e Rusya ve Esed'den Bir Ayda 767 Hava Saldırısı!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Eylül ayında Suriye’nin İdlib kentinde Rusya ve Esed tarafından 767 hava saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi. Söz konusu saldırılarda 247 sivilin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Beyaz Baretliler olarak da bilinen Sivil Savunma, Suriye’nin kuzeyindeki İdlib kentinde Esed rejimi ve Rusya tarafından gerçekleştirilen hava saldırıları ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, eylül ayı içerisinde İdlib’e yönelik Esed ve Rusya’ya ait savaş uçakları tarafından 767 hava saldırısı gerçekleştirildiği belirtildi.

Gerçekleştirilen hava saldırılarında 247 sivilin yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, Sivil Savunma ekiplerinin bombardımanlardan etkilenen 830 sivile yönelik müdahalede bulunduğu ifade edildi.

İdlib’e yönelik yapılan bombardımanlarda çok sayıda hastane ve okul da hedef alınmıştı.

Saldırı altındaki İdlib, ABD’nin kontrolünde ki Astana toplantılarında Türkiye, Rusya ve İran tarafından "çatışmasızlık bölgesi" olarak ilan edilmesine rağmen bombalamalar aralıksız devam etmekte. Başta ABD olmak üzere Türkiye, Rusya ve İran’ın öncelikli hedefi Halep’te olduğu gibi İdlib’in muhaliflerden kurtarılarak Esed rejimine teslim edilmesini sağlamak.