İdlib'e Hava Saldırısı: 40 Sivil Hayatını Kaybetti
30 Eylül 2017

İdlib'e Hava Saldırısı: 40 Sivil Hayatını Kaybetti

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

İdlib'de gün boyu kuzey kesimleri ile sınır hattına yakın bölgelerde yoğunlaşan hava bombardımanları, akşam saatlerinde Armanaz beldesini hedef aldı. Saldırıda en az 40 sivil hayatını kaybetti, 70'i yaralandı.

Otuz evin yıkıldığı yerleşim yerinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Savaş uçakları İdlib'in güneyinde akşam saatlerine kadar 4 ilçe, 5 belde ve 15 köyü vurmuş, 20 sivil hayatını kaybetmişti. Son hava saldırılarıyla İdlib'de 19 Eylül'den bu yana hayatın kaybeden sivillerin sayısı 140'ı geçti.

Bombardımanlarda çok sayıda hastane ve okul da hedef alınmıştı.

Saldırı altındaki İdlib, Astana toplantılarında Türkiye, Rusya ve İran tarafından "çatışmasızlık bölgesi" olarak belirlenmişti. Türkiye ve ABD, İdlib'de yoğunlaşan Rus hava saldırıları nedeniyle Moskova yönetimini uyarmıştı.

Fakat bu uyarıların bir mizansenden ibaret olduğu, İdlib halkı özelinde Suriye’nin direnişçi halkı ve muhlis mücahitlerin “terbiye” edilmek istendiği gören gözler için ortadadır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “dostum” diye hitap ederek ağırladığı Putin’in ziyaretinin ardından “çatışmasızlık bölgesi” ilan edilen İdlib’in sivil halkına yönelik olarak gerçekleşen bu bombardıman, Müslümanların ne kadar çaresiz olduklarının ve başlarında bulunan yöneticiler tarafından nasıl bir ihanete uğradıklarının bir göstergesidir.