İçişleri Irkçı Ümit Özdağ Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak
04 Temmuz 2022

İçişleri Irkçı Ümit Özdağ Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İçişleri Bakanlığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında “iç savaş kışkırtıcılığı” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacak. Irkçı söylemlerle muhacir Müslümanları hedef alarak oy toplamaya çalışan Özdağ, yıllardır suç olmasına rağmen topluma kin ve nefret ekmeyi sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, aylık basın bilgilendirme toplantısında Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. Çataklı, kendisine yöneltilen Ümit Özdağ'ın iç savaş çıkacağı iddiasıyla ilgili soruya, "Bunun çok açık iç savaş kışkırtıcılığı olduğunu düşünüyoruz. Ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız" yanıtını verdi.

Çataklı, Suriyeliler'in ülkelerine bayram iznine gidip geri dönüşünün söz konusu olmadığını da ekledi. Bilindiği üzere hükümet, sınırın iki tarafında kalan akrabaların birbirini bayramlarda ziyareti için yıllardır sürdürülen uygulamayı ırkçı kemalist söylemlere boyun eğerek kaldırılmıştı.

Ne Olmuştu?

Ümit Özdağ, verdiği bir röportajda, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne oluşturulabilecek en büyük tehdit nedir?" sorusu üzerine, "İç savaş. İç savaş. Daha büyüğü yok zaten. Ekonomik maliyet 100 milyar doları aştı. Her gün bedel ödüyoruz. Sokaklarımız güvensizleşti. Çeteler oluşuyor ama sonuçta bir iç savaş çıkacak. Yüzde kaç ihtimal? 99 mu? Hayır. Yüzde 100. Mesele ne zaman olacağı” ifadeleriyle cevap vermişti.